Εντυπωσιακό έργο αντιστήριξης εξελίσσεται στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 11:53 Εντυπωσιακό έργο αντιστήριξης εξελίσσεται στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Οι εργασίες αναστήλωσης του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας συνεχίζονται και η διαδικασία που ακολουθείται κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο ακολουθείται για πρώτη φορά… Ο υπεύθυνος των έργων και αρχιτέκτονας, Δημήτρης Καραγκούνης εξηγεί στο larissanet.gr ποιες εργασίες γίνονται για την αντιστήριξη του θεάτρου, την μέθοδο που ακολουθούν με βάση την μελέτη που έχει γίνει, ενώ παρουσιάζει τις «φάσεις» του έργου.

Ο Δημήτρης Καραγκούνης τονίζει ότι οι εργασίες αντιστήριξης που προβλέπονται είναι κάτι που γίνεται «πρώτη φορά σε τέτοιο μεγάλο εύρος, σε αρχαίο θέατρο, διότι το σύνολο της πρώτης σειράς είναι υποστυλωμένο σε διαδοχικές φάσεις», η πρώτη σειρά είναι «στον αέρα» όπως επισημαίνει «ώστε να δημιουργηθεί εσοχή όπου στην τελική φάση ερχόμαστε και βάζουμε λιθοδομή» καταλήγει.

Οι εργασίες αναστήλωσης προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν οριστεί, δηλαδή μέχρι μέσα Μαΐου.

Ο Δημήτρης Καραγκούνης είναι αρχιτέκτονας, τμηματάρχης Εφορείας Αρχαιοτήτων στο τμήμα έργων και μελετών και υπεύθυνος έργων στο ‘Α Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Ο Δημήτρης Καραγκούνης εξηγεί αναλυτικά τις εργασίες που γίνονται:

Ο υπεύθυνος των έργων στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας εξηγεί τις «φάσεις» σε ότι αφορά την μέθοδο αντιστήριξης:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση