Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 08:38 Νοσοκομείο Λαμίας: Ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές και στην Κλινική Covid…

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Κορωνοϊού και Γενικής, στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Η πληρότητα είναι 100% με 12 και 8 ασθενείς αντίστοιχα. Μάλιστα τα τρία από αυτά (της Γενικής) είναι άτομα που απλά αρνητικοποιήθηκαν από τον επικίνδυνο ιό, αλλά οι επιπλοκές που τους έχει προκαλέσει στην υγεία τους, επιβάλλει Εντατική παρακολούθηση!

Η μεγάλη πίεση προέρχεται ασφαλώς από την πανδημία της covid-19 καθώς 12 ασθενείς υποστηρίζονται μηχανικά έχοντας προσβληθεί από τον ιό.

Μάλιστα την Τρίτη (20/4) για λίγες ώρες η Μονάδα είχε μείνει με 10 ασθενείς καθώς βγήκε ένας 55χρονος Λαμιώτης, όμως άμεσα αντικαταστάθηκε από έναν 57χρονο επίσης από τη Λαμία, ενώ οι κλίνες συμπληρώθηκαν τις επόμενες ώρες από μία εισαγωγή από το Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Πρόκειται για έναν άνδρα 82 ετών, που είναι μάλιστα ο μεγαλύτερος από όσους νοσηλεύονται εκεί.

Ειδικότερα οι ασθενείς είναι 8 άνδρες και 4 γυναίκες, με τις ηλικίες τους από 43 μέχρι 82 ετών και διάμεση τιμή τα 65,5 έτη.

Την ίδια ώρα ανεβαίνει και ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην Κλινική Κορωνοϊού στο Πέτρινο κτίριο. Αν και στις αρχές της εβδομάδας το ισοζύγιο «έκλεισε» υπέρ των εξιτηρίων με 11-4 υπήρξε νέα αύξηση φθάνοντας τους 31. Σημειώνουμε ότι αυτή τη στιγμή λειτουργεί ο ένας όροφος του «κορωνοκτιρίου», ενώ υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης και στα άλλα δύο επίπεδα.