Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραΐσκος για "Ακρόπολις": «Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 08:43 Καραΐσκος για "Ακρόπολις": «Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς»

«Σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που περάσαμε, έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε τα σημάδια της πανδημίας να μας καταβάλλουν άλλο, οφείλουμε να εργαστούμε για ν’ αναπνεύσουμε αέρα αισιοδοξίας, ν’ αλλάξουμε το κλίμα και να δώσουμε όλοι μαζί μια υπόσχεση: ότι αυτή θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, στην ιστορία της διοργάνωσης του Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Όλοι  κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα θα δείξει αν το αξίζαμε, αν άξιζε αυτή η τιμή σε όλους εμάς...»

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Λαμιέων στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Το Ράλι Ακρόπολις, η ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, επέστρεψε  στη Λαμία. Στον τόπο που το έχει φιλοξενήσει αμέτρητες φορές.

Γνωρίζουμε όλοι, πόσο εμβληματική υπήρξε αυτή η διοργάνωση, όχι μόνο για τους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου, αλλά σε αναπτυξιακό επίπεδο, καθώς αποτέλεσε μέρος και της τουριστικής προβολής της Ελλάδας. Και μάλιστα στην ηπειρωτική Ελλάδα και όχι σε περιοχές πρώτης τουριστικής προτεραιότητας.

Η περιοχή μας, με την εκ νέου ανάληψη της διοργάνωσης, γίνεται πάλι σημείο αναφοράς της και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η τοποθέτηση, με αυτόν τον τρόπο, της Λαμίας και ευρύτερα της Φθιώτιδας, στο χάρτη της διοργάνωσης, δημιουργεί μια εξωστρέφεια μεγάλης δυναμικής με πολλαπλές ωφέλειες για τον τόπο μας.

Πέρα από τις μνήμες του παρελθόντος, θέλουμε αυτή η επανασύνδεσή του με τη Λαμία να σηματοδοτήσει μια καινούρια πορεία για το Ράλι Ακρόπολις, μια αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα της διοργάνωσης.

Επισφραγίζει το στρατηγικό μας στόχο να φιλοξενούνται στη Λαμία εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Και παράλληλα αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουμε νέους δρόμους στον τουρισμό, προσελκύοντας επισκέπτες, αναβαθμίζοντας τις υποδομές μας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία, με νέες θέσεις εργασίας και διάχυση του οικονομικού αποτελέσματος.

Η τιμή της φιλοξενίας στην πόλη μας αποτελεί μια εξαιρετική πρόκληση.

Η καλύτερη ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις, εφαρμόζοντας διεθνή πρότυπα ποιότητας, ώστε να ξαναγίνει ο τόπος μας προορισμός για επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Θεματικές διοργανώσεις τέτοιου τύπου, που στοχεύουν στρατηγικά σε συγκεκριμένες ομάδες επισκεπτών, μας δίνουν την ευκαιρία να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, τα τοπικά προϊόντα και να δώσουμε ένα παρόν στο θεματικό τουρισμό, που αποτελεί και την πλέον αξιόπιστη, από επίπεδο σταθερότητας και οικονομικής αποτελεσματικότητας, δραστηριότητα επισκεψιμότητας.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους, όσοι στήριξαν αυτήν τη ν προσπάθεια και όλες και όλους εσάς. Ο Δήμος μας πράγματι έγινε παράδειγμα συνεργατικότητας και ομοψυχίας. Όλοι μας, Δήμος,  Περιφέρεια, θεσμικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας, πολίτες και παράγοντες, στρατευθήκαμε σε ένα κοινό όραμα, δουλέψαμε συντονισμένα και πετύχαμε να φέρουμε ξανά το Ράλι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το κέντρο αγώνα στη Λαμία.

Στο σημείο αυτό χρειάζεται να επισημάνουμε δύο πράγματα.

Πρώτον αυτό που αναφέρει και ο έγκριτος δημοσιογράφος του Λαμιακού Τύπου Χρήστος Αλεξανδρής, σε ένα χθεσινό άρθρο του :  η απόφαση για την ανάθεση της διοργάνωσης δεν είναι τρόπαιο για την τοπική κοινωνία. Είναι ένα στοίχημα που βάλαμε με τον εαυτό μας.

Το στοίχημα είναι μεγάλο όπως και οι υποχρεώσεις, αλλά είναι και μια μοναδική ευκαιρία και όλοι το γνωρίζουμε.

Δεύτερον: Όλοι  κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα θα δείξει αν το αξίζαμε, αν άξιζε αυτή η τιμή σε όλους εμάς.

Κυρίες και κύριοι,

Σ’ αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που περάσαμε, έχουμε υποχρέωση να μην αφήσουμε τα σημάδια της πανδημίας να μας καταβάλλουν άλλο, οφείλουμε να εργαστούμε για ν’ αναπνεύσουμε αέρα αισιοδοξίας, ν’ αλλάξουμε το κλίμα και να δώσουμε όλοι μαζί μια υπόσχεση: «ότι αυτή θα είναι μια από τις καλύτερες χρονιές, στην ιστορία της διοργάνωσης του Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ».

Έχω τονίσει αρκετές φορές ότι χρειάζεται διαρκής και σκληρή δουλειά, μα πάνω από όλα διάθεση συνεργασίας και ομαδικότητας.

Το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, ώστε αυτή η διοργάνωση να μείνει κοντά μας, να γίνει κομμάτι της ταυτότητας της σύγχρονης Λαμίας. Να υποδεχτούμε επισκέπτες και θεατές, και να τους γνωρίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας, τον πολιτισμό του, τα μοναδικά του πλεονεκτήματα σε αξιοθέατα, φύση, τοπικά προϊόντα και φιλοξενία.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς . Ήδη εχθές είχαμε μια συζήτηση με τους φορείς όλων των επαγγελματιών της πόλης, ανταλλάξαμε απόψεις, τους ζητήσαμε προτάσεις και προτείναμε τη δημιουργία ενός τοπικού συμφώνου εγγύησης ποιότητας, με σκοπό τη διασφάλιση ορισμένων ελαχίστων κριτηρίων σχετικών αφενός με τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων κι αφετέρου με την ποιότητα των παραγομένων προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι εκείνα τα ελάχιστα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάθε επιχείρηση (είτε ανήκει στο εμπόριο, στην εστίαση, στη διαμονή, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες, κ.λ.π.) που θα εγγυώνται την απόλυτη ικανοποίηση των επισκεπτών που θα δεχθεί η πόλη και η ευρύτερη περιοχή.  Μια δική μας πιστοποίηση ποιότητας, το δικό μας branding. Γιατί η δική μας διοργάνωση, δε θέλουμε να είναι απλώς μια εξαιρετική διοργάνωση, αλλά μια νέα ανώτερη ποιοτικά πρόταση στην παροχή υπηρεσιών και  τη φιλοξενία τέτοιου μεγέθους διοργανώσεων στην Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη, θα παρακαλέσω να έχουμε μια συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ή με εκπροσώπους τους για όλα τα επιμέρους θέματα που αφορούν το Ράλι Ακρόπολις.

Είναι αυτονόητο ότι με χαρά θα υποδεχτούμε και τις δικές σας προτάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.