Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λαμιέων: Έργα 110 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 08:12 Δήμος Λαμιέων: Έργα 110 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό μετά από έναν μαραθώνιο προετοιμασίας κατάφεραν να καταθέσουν μελέτες για έργα προϋπολογισμού 110.000.000€ για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»…

Με βασικό στόχο την πραγματοποίηση έργων που θα κάνουν τη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή, «μια πόλη λειτουργική, φιλική προς τον πολίτη, με πυρήνα τις ανάγκες του, για ένα Δήμο με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, σε κάθε τοπικό διαμέρισμα», ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την προσπάθεια μηνών των Διευθύνσεων και των Νομικών Προσώπων του, καθώς και του Αναπτυξιακού Οργανισμού για την προετοιμασία μελετών ύψους 110.000.000 ευρώ στις 13 προσκλήσεις χρηματοδότησης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει έργα δημιουργίας νέων και αναβάθμισης υφιστάμενων υποδομών στους το-μείς : ύδρευσης - αποχέτευσης, ενεργειακής εξοικονόμησης, διαχείρισης στερεών αποβλήτων, αγροτικής οδοποιίας, αστικής ανάπλασης, ψηφιακού μετασχηματισμού, κτιριακών υποδομών, σχολικών δομών, κοινωνικής αλληλεγγύης και εορτασμού των επετειακών εκδηλώσεων διακοσίων χρόνων από το 1821, μέσω δεκατριών (13) προσκλήσεων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ανά πρόσκληση, ο Δήμαρχος παρουσιάζει τα έργα που έχει καταθέσει με τους προϋπολογισμούς τους:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 1

Στην ύδρευση 1) με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό εσωτερικών κι εξωτερικών δικτύων ύδρευσης, π/υ 9.300.000 ευρώ της ΔΕ Λαμίας, της Ροδίτσας, της Μ.Βρύσης και του Σταυρού. Δίκτυα με ηλικία μεγαλύτερη των 100 ετών !!!

2) και με την αντικατάσταση τμημάτων εξωτερικών υδραγωγείων στις Τοπικές Κοινότητες Λιανοκλαδίου, Στύρφακας, Καστανιάς, Λ.Υπάτης, Μεξιατών, Θερμοπυλών, Ζηλευτού, Συκάς, Φραντζή, Καλαμακίου, Δίβρης, Μοσχοχωρίου, Ν.Κρίκελλου, Γοργοποτάμου Αργυροχωρίου και στους οικισμούς Αλεπόσπιτων, Μαγούλας, Αμαλώτας π/υ 6.960.000 εκ. Ευρώ

και 3) με την αντικατάσταση όλων των υδρομέτρων με νέα ψηφιακά π/υ 24.400.000 Ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 2

Στην αποχέτευση με την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης σε περιαστικούς οικισμούς όπως η Ηράκλεια, το Μοσχοχώρι, το Ν.Κρίκελλο, οι Βαρδάτες, ο Γργοπόταμος, τα Ζακαίικα, το Κόμμα, η Δαμάστα, η Αγριλιά και η Λυγαριά, το Κωσταλέξη, οι Κομποτάδες, οι Μεξιάτες, το Αργυροχώρι, το Αμούρι και η Υπάτη, π/υ 17.100.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 3

Στην ενεργειακή εξοικονόμηση με την προμήθεια κι εγκατάσταση ευφυών συστημάτων διαχείρισης ενέργειας στις υποδομές πόσιμου νερού και αποχέτευσης αλλά και την εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού ισχύος 2MW (μεγαβάτ) συνολικού π/υ 6.600.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 4

Στη διαχείριση στερεών αποβλήτων με την εφαρμογή ενός προγράμματος ευρείας εφαρμογής της διαλογής στην πηγή, που συνδυάζει γωνιές ανακύκλωσης, υπογειοποιημένους κάδους και όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, π/υ 6.000.000 ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 5

Στην αγροτική οδοποιία στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες μας βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε περισσότερα από 50 χλμ αγροτικών δρόμων στις Δημοτικές Ενότητες Γοργοποτάμου, Λαμίας, Λειανοκλαδίου και Υπάτης, π/υ 9.200.000 €

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 6

Στην αστική ανάπλαση μελετήσαμε και υποβάλλαμε για χρηματοδότηση νέα παρέμβαση π/υ 11,5 εκ. για τη νότια Λαμία που περικλείεται στις οδούς Αθηνών – Κύπρου και Καλυβίων, με ευρεία αστική ανάπλαση, δίκτυο ποδηλατοδρόμων, πεζοδιαδρομές και κυκλικούς κόμβους.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 7

Στο κτιριακό απόθεμα με την ανέγερση του νέου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Φθιώτιδας, επιλύοντας οριστικά το χρόνιο πρόβλημα στέγασης των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες, π/υ 6.000.000 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 8

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό με ένας συνδυασμό λύσεων για έξυπνο αστικό εξοπλισμό, ευφυή συστήματα διαχείρισης γης, ύδατος κι ενέργειας, επέκταση διαδικτυακών συναλλαγών και καινοτόμα συστήματα εικονικών περιηγήσεων, π/υ 1.400.000 Ευρώ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 9

Στις κοινωνικές υποδομές με την χρηματοδότηση μελέτης ενός νέου πολυχώρου στέγασης όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου μας, στη συμβολή των οδών Παπαμαύρου & Γιαννιτσιώτη, π/υ 480.000 €

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 10

Στις αθλητικές υποδομές με την μελέτη ενός νέου σύγχρονου - κλειστού προπονητηρίου στο χώρο του νέου Σταδίου Καμαρίτσας για την ασφαλή και ποιοτική άθληση των συμπολιτών μας, π/υ 570.000 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 11

Στις δομές εκπαίδευσης με την μελέτη των απαιτούμενων εργασιών επισκευής εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων, καθώς και όλων των μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, π/υ 2.400.000 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 12

Στην αντισεισμική προστασία με τη μελέτη πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου για τα σχολικά κτίρια, π/υ 100.000 €.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Νο 13

Στην ηλεκτροκίνηση με την προμήθεια πέντε (5) μικρών επιβατηγών και πέντε (5) μεσαίων λεωφορείων, π/υ 2.600.000 €.

Και τέλος για τον εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων του 1821, όπως έχουμε λάβει πρόσφατα, απόφαση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για την αναστήλωση της ιστορικής γέφυρας π/υ 2.400.000 €.

Θα ήταν βέβαια παράλειψη εάν δεν ανέφερα την πρόσφατη έγκριση χρηματοδότησης π/υ 2.600.000 € για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου Διαδημοτικού Πάρκου Ζωοφιλίας στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, συνέχεια του οποίου, αποτελεί το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ.