Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση τεχνικών έργων στην ΠΕ Φωκίδας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 10:58 Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση τεχνικών έργων στην ΠΕ Φωκίδας

Ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ…

Έργο προϋπολογισμού 1.200.000 € χρηματοδότησε, δημοπράτησε και έχει ήδη συμβασιοποιήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη συντήρηση τεχνικών έργων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Πρόκειται για το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥΣ ΧΩΜΑΤΙΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΚΟΝΙΑΚΟΣ - ΦΡΑΓΜΑ, ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ - ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΜΑΚΡΙΝΗ - ΕΛΑΙΑ, ΔΑΦΝΟΣ - ΔΙΧΩΡΙ)», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντικείμενο της εργολαβίας είναι η συντήρηση τεχνικών έργων και η βελτίωση τμημάτων των επαρχιακών οδών:

  • Από το parking του οικισμού Κονιάκος προς τη Μουσουνίτσα και ως τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Αθανάσιο Διάκο - γέφυρα Νταού.
  • Από την πλατεία του οικισμού Δάφνος και ως το Διχώρι.
  • Από τη διασταύρωση της Μακρινής και ως την Ελαία.
  • Από το Δροσοχώρι προς το νεκροταφείο Ελαιώνα.

Σε αυτά τα οδικά τμήματα θα γίνουν δαπανηρές, αλλά απολύτως αναγκαίες εργασίες άρσης καταπτώσεων, κατασκευής φρεατίων τοιχίων αντιστήριξης και πτερυγοτοίχων, τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και πλεγμάτων συγκράτησης καταπτώσεων.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δεσμευθήκαμε για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, κοιτώντας κυριολεκτικά στα μάτια την τοπική κοινωνία όταν βρεθήκαμε στο Ευπάλιο.

»Μελετήσαμε, ωριμάσαμε το έργο, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή του και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα, ότι την επόμενη περίοδο θα εγκατασταθεί η κατασκευαστική εταιρεία και θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Στόχος μας, όπως πάντα σε αυτά τα έργα, είναι η διασύνδεση, η οδική ασφάλεια, από τις πόλεις έως τα πιο απομακρυσμένα χωριά μας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Τηρώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, όλη η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδος ένα απέραντο εργοτάξιο. Προτεραιότητά μας η οδική ασφάλεια».