Κλείνει Τμήμα του 1ου Λυκείου Λαμίας λόγω κρούσματος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 08:23 Κλείνει Τμήμα του 1ου Λυκείου Λαμίας λόγω κρούσματος (φωτογραφία INTIME)

Δεν επιβεβαιώθηκε ως θετικό self test μαθητή στο Λύκειο της Αταλάντης…

Στο «παρά πέντε» πριν τις Πασχαλινές διακοπές, τα self test έβγαλαν κι άλλους μαθητές θετικούς στον κορωνοϊό, στην υποχρεωτική εξέταση που γίνεται κάθε Τετάρτη (για Πέμπτη) με τη γνωστή διαδικασία.

Μία περίπτωση είχαμε στη Λαμία με μαθητή της Γ’ Λυκείου, το θετικό self test του οποίου επιβεβαιώθηκε με rapid test λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/4), ειδοποιώντας τη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει. Ειδικότερα, κλείνει το Γ2 του 1ου Λυκείου Λαμίας καθώς και η Γ’ Θετικής, ενώ από την Πολιτική Προστασία ακολουθήθηκε η διαδικασία για την 14ημερη καραντίνα των υπολοίπων μαθητών της τάξης και των άλλων επαφών του κρούσματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι και στην Αταλάντη, μαθητής του ΓΕΛ έβγαλε θετικό self test, στην επανεξέταση όμως που έγινε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης το πρωί της Πέμπτης, βγήκε αρνητικός και δεν υπήρξε κάποια επιπλέον ενέργεια.

Θυμίζουμε ότι τα αποτελέσματα των rapid test που γίνονται από δημόσιους φορείς (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΟΜΥ), έχουν μεγάλη αξιοπιστία και δεν επαληθεύονται πλέον από νέα μοριακή εξέταση όπως γινόταν παλιότερα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση