Λαμία: Πέντε ακόμη θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ και του Δήμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 08:10 Λαμία: Πέντε ακόμη θετικά στις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ και του Δήμου

Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου ειδικά στα drive through test της οδού Φιλίας…

707 rapid και self tests πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 στο Δήμο Λαμιέων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και την εξειδικευμένη Ομάδα Covid του Δήμου, στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που έχουν καθιερωθεί για το προσωπικό και το γενικό πληθυσμό.

Η κύρια δειγματοληψία στην οδό Φιλίας από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας, συγκέντρωσε 447 πολίτες που έκαναν το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου με τέσσερα (4) από αυτά να βγαίνουν θετικά (ποσοστό 0,89%).

Το ένα από αυτά είναι ο μαθητής του 1ου Λυκείου που είχε κάνει το self test νωρίτερα και είχε βγει θετικό και προσήρθε για επιβεβαίωση κατά τα προβλεπόμενα. Το παιδί παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της νόσου. Επίσης ένα ακόμη περιστατικό παρουσίασε συμπτώματα, χωρίς να γνωρίζει αν είχε έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα. Τα άλλα δύο περιστατικά, είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Το μεσημέρι τώρα η ειδική Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποίησε 88 self tests σε εργαζομένους στην υπηρεσία καθαριότητας βρίσκοντας ένα (1) θετικό (ποσοστό 1,14%). Πρόκειται για το υποχρεωτικό τεστ που κάνουν οι εργαζόμενοι και ανέλαβαν οι υγειονομικοί του Δήμου ώστε να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια για την ακρίβεια του αποτελέσματος.

Σημειώνουμε τέλος ότι νωρίτερα οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία πάντα με το Δήμο Λαμιέων, βρέθηκαν σε Σταυρό, Παύλιανη και Υπάτη, πραγματοποιώντας 92, 20 και 60 τεστ αντίστοιχα τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Έτσι σε σύνολο 707 τεστ είχαμε πέντε (5) θετικά που μεταφράζεται σε ποσοστό θετικότητας 0,7%.

Οι καθημερινοί έλεγχοι θα συνεχιστούν στο Δήμο Λαμιέων με το εξής πρόγραμμα:

Παρασκευή 23 Απριλίου

-Πλ. Ελευθερίας

 10.00-14.00

-Πλ. Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα

 11.30-14.00

-Αμαξοστάσιο (Για υπαλλήλους του Δήμου Λαμιέων)

 12.30-14.30

Σάββατο 24 Απριλίου

-Οδός Φιλίας

 09.00-14.00 (μόνο για παιδιά που διαβιούν στους καταυλισμούς Ρομά)

Θα γίνει έλεγχος με Rapid Test και εμβολιασμός των παιδιών στο πλαίσιο του προγράμματος  ''Υγεία για όλους'' που υλοποιούν η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγή Υγείας και ο Δήμος Λαμιέων

Κυριακή 25 Απριλίου

-Οδός Φιλίας

  10.00-14.00

Προσαρμοσμένη αναζήτηση