Νέο έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 08:18 Νέο έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ στη Φθιώτιδα

Έργο προϋπολογισμού 600.000 € χρηματοδότησε, δημοπράτησε και έχει ήδη συμβασιοποιήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για τη διαμόρφωση κυκλοφοριακού κόμβου επί της επαρχιακής οδού “Λαμία - Κομποτάδες - Μεξιάτες - Λ.Υπάτης”, ο οποίος θα συνδέει την υπόψη επαρχιακή οδό και τον οικισμό Κωσταλεξίου, με την ήδη κατασκευασμένη νέα γέφυρα Κωσταλεξίου. 

Για την διαμόρφωση - κατασκευή του κόμβου προβλέπονται:

  • Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές - επιχώματα).
  • Μικρά τεχνικά έργα (κιβωτοειδών και σωληνωτών οχετών).
  • Εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.
  • Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας και σήμανσης.

Επίσης, με το συγκεκριμένο έργο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επένδυσης των βάθρων της νέας γέφυρας Κωσταλεξίου και η σύνδεσή της με την υφιστάμενη οδό προς Λαμία. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίστηκε στους 12 μήνες.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Χρηματοδοτήσαμε και εκτελούμε στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας ένα ακόμη αναγκαίο οδικό έργο με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Αυτά τα έργα σώζουν ανθρώπινες ζωές, αλλά προσφέρουν και κυκλοφοριακή άνεση. Με αυτό το πρίσμα αξιολογούνται και για αυτό δίνουμε προτεραιότητα στην υλοποίησή τους».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε: «Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με κύριο μέλημά μας την οδική ασφάλεια, ένα ακόμα σημαντικό έργο ολοκληρώνεται στο σύνολό του. Συνεχίζουμε με σχέδιο, μελέτη, πράξεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com