Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρώτη συνεδρίαση της ομάδας του έργου i Buy, της Περιφέρειας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 21:41 Πρώτη συνεδρίαση της ομάδας του έργου i Buy, της Περιφέρειας Στερεάς

Έργο αφιερωμένο στην ενίσχυση της καινοτομίας…

Σε θετικό και πολλά υποσχόμενο κλίμα πραγματοποιήθηκε η 1η απομακρυσμένη συνεδρίαση των εμπλεκομένων μερών του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG i Buy, εταίρος του οποίου είναι η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το i Buy είναι ένα έργο αφιερωμένο στην ενίσχυση της καινοτομίας μέσω των δημοσίων συμβάσεων. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τις δημόσιες αρχές να αρχίσουν να ενεργούν από την πλευρά της ζήτησης για καινοτομία, όπως έχει διατυπωθεί στη στρατηγική «Ευρώπη 2020» και στην Ένωση Καινοτομίας.

Η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ομάδας του έργου (Local Stakeholder’s meeting), η οποία συστάθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με σκοπό την ενεργή συμμετοχή της στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα i Buy, έγινε την Τετάρτη 21/04/2021 το μεσημέρι.

Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ενημέρωση και η παρουσίαση, σχετικά με την εξέλιξη της υλοποίησης  του έργου, καθώς και την οργάνωση των επόμενων βημάτων και πιο συγκεκριμένα:

• Γνωριμία με την Περιφερειακή Επιτροπή Εμπλεκομένων Μερών (stakeholders group)

• Ενημέρωση σχετικά με το έργο και την τρέχουσα κατάσταση

• Παρουσίαση του σχεδίου δράσης που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων Φορέων και συγκεκριμένα οι Δήμαρχοι, Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης, Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος, Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, οι Γενικοί Γραμματείς των Δήμων, Καμένων Βούρλων Βάνα Φύκα, Δομοκού, Κωνσταντίνος Στεφανής, Λεβαδέων, Νίκος Γάζης , Λοκρών Σαμπρίνα Τβισς, η Ειδικός Συνεργάτης της Περιφέρειας Στερεάς Ρούλα Κεχρή και του Δήμου Λαμιέων Μάνος Σπαθούλας, τα Στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Γρηγόριος Καλησιάκης και Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Προϊστάμενος Τμήματος Επιστημονικοτεχνικής υποστήριξης και υλοποίησης Προγραμμάτων, ΠΤΑ Στερεάς, Χαράλαμπος Κασαράς, στελέχη των Δήμου Καμένων Βούρλων, Αμφίκλειας-Ελάτειας και Θηβαίων (Τσάρας Ευάγγελος, Χρυσικού Βαΐτσα και  Φουστανελλά Μαρία).

Υπεύθυνος έργου είναι από την Περιφέρεια Στερεάς ο Κωνσταντίνος Μελέτης και project consultants οι Γρηγόριος Ζαχαρής και Βίκυ Καραβαγγέλη.

Στη συζήτηση, που ακολούθησε συμφωνήθηκε το επόμενο βήμα να είναι η επικοινωνία των συμμετεχόντων για ανταλλαγή πληροφοριών, προτάσεων και ιδεών που μπορεί να εφαρμόσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στα πλαίσια υλοποίησης του έργου.

Στο έργο συμμετέχουν συνολικά 7 εταίροι:

1. Lithuania Innovation Centre (Επικεφαλής έργου),

2. Foundation for Innovation and Technology in the Balearic Islands – Government of the Balearic Islands

3. The Baltic Institute of Finland

4. Agency of Regional Development of Bucharest IIfov

5. Regional Government of Central Greece

6. Ministry of Economics of the Republic of Latvia

7. National Innovational Agency of Portugal