Στερεά: Παντοπωλείο δεν ανάρτησε ταμπελάκι και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 15:07 Στερεά: Παντοπωλείο δεν ανάρτησε ταμπελάκι και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ…

Παραμένουν σε εφαρμογή τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται και οι έλεγχοι των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ για την εφαρμογή τους.

Έτσι, την Πέμπτη 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 70.919 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 945 παραβάσεις, ενώ έγιναν και 6 συλλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Στερεά Ελλάδα, επιβλήθηκαν 78 πρόστιμα για άσκοπή μετακίνηση, ενώ άλλα 20 (από τα 139 σε όλη την Ελλάδα) έπεσαν για μη χρήση μάσκας. Όλα τους αφορούσαν πρόστιμα 300 ευρώ.

Με το ίδιο ποσό πλήρωσε την παράβασή του και ιδιοκτήτης παντοπωλείου στη Χαλκίδα, ο οποίος δεν ανάρτησε ταμπελάκι με το μέγιστο αριθμό επιτρεπομένου αριθμού καταναλωτών

Σε άλλες περιπτώσεις με ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαμε 27 πρόστιμα και τις 6 συλλήψεις που αναφέρουμε πιο πάνω και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ίντερνετ – καφέ και 300 ευρώ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) κομμωτήρια για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού,

- από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε (4) καταστήματα (παντοπωλεία, κομμωτήριο, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας) για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη (2) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – εστιατορίου για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 6 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Δυτική Μακεδονία, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο τους στην χώρα.

Στα Ιόνια Νησιά, 1.300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα λιανικής πώλησης για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού και μη ανάρτηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών.

Τέλος για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σχηματισμός δικογραφίας και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση