Δήμος Λοκρών: Όλα αρνητικά τα τεστ στη Μαλεσίνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 18:48 Δήμος Λοκρών: Όλα αρνητικά τα τεστ στη Μαλεσίνα

Τι έδειξε η δειγματοληψία στην Αταλάντη στην πλατεία και το δημαρχείο…

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 στη διενέργεια rapid tests Covid-19 για κατοίκους, αιρετούς και εργαζομένους του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη και στη Μαλεσίνα.

Στην Αταλάντη πραγματοποιήθηκαν 87 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στην πλατεία της Αταλάντης, για πεζούς, από τους οποίους προέκυψαν 2 θετικά δείγματα. Έγιναν ακόμη 32 rapid tests στο Δημαρχείο σε αιρετούς και εργαζομένους χωρίς να βρεθεί κανέναν θετικό. Έτσι το ποσοστό θετικότητας σε σύνολο 119 τεστ διαμορφώθηκε στο 1,68%.

Ακόμη πιο καλά ήταν τα αποτελέσματα στη Μαλεσίνα, όπου έγιναν 125 τεστ με τη μέθοδο drive through testing στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου χωρίς να βγει κανένα θετικό.

Ο Δήμος Λοκρών θα συνεχίσει αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον, διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές ο οποίος συμμετείχε στη δειγματοληψία στο Δημαρχείο και ευχαριστεί όσους προσήλθαν στις διαδικασίες δειγματοληψίας, καθώς και τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας. «Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν το δραστικό περιορισμό των νέων μολύνσεων στο Δήμο Λοκρών και επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον», σημειώνει.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 23 Απριλίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας 35 δράσεις, με λήψη 6.256 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 31,9% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 203 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,2%).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση