Προμελετημένο το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 19:51 Προμελετημένο το διπλό έγκλημα στη Μακρινίτσα

Πολύωρη η κατάθεση στον Ανακριτή των γονιών των αδικοχαμένων παιδιών…

Από τις 10 το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι κατέθεταν στον Ανακριτή, οι γονείς των αδικοχαμένων αδελφών στη Μακρινίτσα. Σήμερα επίσης κατέθεσαν η μνηστή του 30χρονου Γιώργου Τσάπα και ο πατέρας της, που ήταν οι άνθρωποι που οδήγησαν την Αστυνομία στο σπίτι και είδαν τι είχε συμβεί. «Εγώ θα έρθω πάνω και θα τα τελειώσω» φέρεται να είπε ο δράστης, σύμφωνα με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό της Κωνσταντίνας.

Ανάσογλου: Προσχεδιασμός από την πλευρά του δράστη

Η δικηγόρος της οικογένειας Τσάπα κ. Ανάσογλου μετά την κατάθεση της οικογένειας Τσάπα σε δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά «Τελείωσε η κατάθεση της μητέρας. Έριξε άπλετο φως στον προσχεδιασμό που υπήρξε από την πλευρά του δράστη. Το μαχαίρι δεν ήταν ένα κοινό μαχαίρι. Το έβγαλε από τα ρούχα του, άρα ήξερε να το κρύψει. Ο τρόπος που εισέβαλε μέσα στο σπίτι δεν έδειξε απλώς μεθοδικότητα, αλλά μεγάλη προμελέτη. Το σπίτι γύρω γύρω έχει τζάμια από παράθυρα. Δεν κόπηκε πουθενά γιατί κατάφερε κ έσπασε όλα τα τζάμια και τα τράβηξε και τα υπολείμματα. Τα χτυπήματα ήταν καίρια και ήξερε πως το παιδί δεν θα είχε καμία αντίσταση. Καταθέσαμε αιτήσεις για να διερευνηθούν τα πάντα, το κομπιούτερ, τα τηλέφωνα, εάν πήρε οδηγίες από κάποιο σάιτ ή κάποιος τον βοήθησε. Η ανάκριση συνεχίζεται αλλά ευτυχώς έχουν εισακουστεί όλα τα αιτήματά μας για δώσουν δόλο στον δράση και στον καταλογισμό του, που δεν αμφισβητούμε.

Στα μηνύματα που έστελνε στην Κωνσταντίνα αναφέρονταν ότι «Εγώ θα έρθω πάνω και θα τα τελειώσω». Την Πέμπτη επιχείρησε να το κάνει και ήταν αποτυχημένη προσπάθεια. Τη δεύτερη το πέτυχε. Όσο κι αν φώναξε η οικογένεια δεν εισακούστηκε και φτάσαμε σ αυτό το αποτέλεσμα. Όσοι έχουν φταίξει από παράλειψη θα ζητήσουμε να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν ο δράστης ήταν με την οικογένειά του δεν ήθελε καμία βοήθεια από ψυχίατρο. Τώρα που είναι μέσα στη φυλακή ζητάει συνεχώς να εξεταστεί από ψυχίατρο».

Τη Μ. Δευτέρα θα κατατεθεί στα Δικαστήρια αίτηση για να δοθεί η επιμέλεια του παιδιού της αείμνηστης Κωνσταντίνας στους γονείς και παππούδες του, διότι σήμερα ανήκει στον 33χρονο που είναι προφυλακισμένος για το διπλό έγκλημα.

«Προμελετημένο το έγκλημα»

Ο πατέρας των αδικοχαμένων αδελφών δήλωσε ότι κατάθεσε στον ανακριτή ότι ακριβώς έγινε το τραγικό απόγευμα της 5ης Απριλίου 2021 και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει την παραδειγματική του τιμωρία.

«Τα παιδιά μου δεν τα φέρνει κανένας πίσω πλέον, αλλά θέλουμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Απόστολος Τσάπας, ο οποίος τόνισε ότι ο δολοφόνος των παιδιών του δεν έπρεπε να είναι στην ψυχιατρική κλινική της φυλακής αλλά μέσα, όσο μπορεί πιο βαθειά.

«Αν γίνεται η υπόθεση να μη φτάσει σε δίκη θα είναι ακόμα καλύτερα», επισήμανε ο πατέρας των δύο αδικοχαμένων παιδιών.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο δολοφόνος και σε διάσταση σύζυγος της κόρης του δεν πάσχει από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα, διότι ήταν μεθοδευμένες οι κινήσεις που έκανε, ενώ πρόσθεσε ότι κανένας τρελός δεν φτάνει σε τέτοια στάδια να χτυπάει όπου να είναι.

«Αυτός έβγαλε μέχρι και τα λάστιχα των ταμιών της πόρτας για να μπει στο σπίτι και κατάφερε καίρια χτυπήματα στα παιδιά, ήξερε που χτυπούσε και ήταν προμελετημένα όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι έκανε μαλάξεις στον γιό του, μήπως αναπνέει και προλάβει να σωθεί, όταν πήγε η Αστυνομία και η αρραβωνιαστικιά του στο σπίτι και όταν τον ρώτησε ο συμπέθερός του πως είναι ο Γιώργος, του είπε ότι δεν αναπνέει και ξέσπασε σε λυγμούς.

«Φιλάει τις φωτογραφίες»

Για το ηλικίας 2,5 χρονών εγγόνι του, είπε ότι το κρατούσε η αδελφή του, όσες ώρες κατέθεταν στον ανακριτή, ενώ τόνισε ότι ακόμη δεν του έχουν πει τι συνέβη και τους βοηθούν ειδικοί για τον τρόπο που θα το πουν.

«Απλώς βλέπει τις φωτογραφίες του γιού μου και της μάνας του, του είπαμε ότι πήγαν σε κάποια δουλειά και έπαθαν ένα μεγάλο ατύχημα και δεν θα τους ξαναδούμε. Κάθε βράδυ, πηγαίνει στις φωτογραφίες, τις φιλάει και πηγαίνει για ύπνο», περιέγραψε την κατάσταση ο παππούς του παιδιού.

Η μητέρα των δύο παιδιών που χάθηκαν κα Αθανασία, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών αποχωρώντας από τα Δικαστήρια, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση και για τη στήριξη, ενώ τόνισε ότι η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πηγή: magnesianews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση