Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Δώδεκα νέα κρούσματα έβγαλαν τα rapid tests στην οδό Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 08:20 Λαμία: Δώδεκα νέα κρούσματα έβγαλαν τα rapid tests στην οδό Φιλίας

Νέο ρεκόρ δειγματοληψιών από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ…

Πλήθος πολιτών έσπευσε για μία ακόμη φορά να κάνει το γρήγορο τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2, στη δειγματοληψία που γίνεται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην οδό Φιλίας δίπλα από τις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Γρήγορα και το κυριότερο με ακρίβεια, από τις 10 το πρωί έως τις 14:00’ το μεσημέρι της Κυριακής των Βαΐων (25/4), έδωσαν δείγμα 700 συμπολίτες μας από τα οποία προέκυψαν δώδεκα (12) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,71%).

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ που έχει πραγματοποιηθεί σε μία δράση από τον περασμένο Νοέμβριο (προηγούμενο ρεκόρ τα 668 που είχαν γίνει στις 7 Φεβρουαρίου πάλι Κυριακή) και από τα περισσότερα που έχουν γίνει σε όλη την Ελλάδα από τις εκατοντάδες Κινητές Ομάδες Υγείας του Οργανισμού!

Από την άλλη τα δώδεκα (12) θετικά, στην πλειοψηφία τους, ανέφεραν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό. Σε μία περίπτωση πρόκειται για τριμελής οικογένεια που είχε θετικό μέλος και πήρε ειδική άδεια για να εξεταστεί. Επίσης άλλα εφτά ανέφεραν συμπτώματα και/ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανάμεσα σε αυτά και ένας εργαζόμενος του Δήμου Λαμιέων, ο οποίος όμως απουσίαζε από την υπηρεσία όταν εκτέθηκε στη μόλυνση. Επίσης δύο ήταν αδέρφια και είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Έτσι, μόνο δύο ήταν οι περιπτώσεις που δεν περιέγραψαν επαφή με κάποιο άλλο περιστατικό covid, αλλά στη μία μόνο περίπτωση είχε ήπια συμπτώματα.

Οι καθημερινές δειγματοληψίες θα συνεχιστούν με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα Μεγάλη Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα γίνουν τα drive through tests που συγκεντρώνουν και τον περισσότερο κόσμο.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα για τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Δήμο Λαμιέων.