Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Έπεσαν στα μπλόκα και γύρισαν πίσω

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 08:20 Φθιώτιδα: Έπεσαν στα μπλόκα και γύρισαν πίσω (φωτογραφία INTIME)

Συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα…

Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που ψάχνουν εναγωνίως τρόπους για να πάνε κάπου αλλού για Πάσχα, αλλά και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και γενικότερα της Στερεάς που θέλουν να μετακινηθούν εκτός των ορίων της περιφερειακής τους ενότητας.

Στη Φθιώτιδα, που έχει και τα περισσότερα διόδια από κάθε άλλη περιφερειακή ενότητα, τα βασικά μπλόκα είναι στα διόδια της Τραγάνας,  της Αγίας Τριάδας και της Πελασγίας.

Τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη στα μπλόκα των δύο Τμημάτων (Α’ και Β’ ) της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, δεν είχε αναφερθεί περίπτωση πολίτη που επιχείρησε να μετακινηθεί εκτός νομού χωρίς να υπάρχει κάποιος από τους λόγους που δέχεται η Πολιτική Προστασία.

Αντίθετα στα διόδια Πελασγίας, από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμου Αλμυρού, υπήρχαν δύο περιπτώσεις όπου οι πολίτες δεν είχαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν είχαν το λόγο που επιτρέπεται να μετακινηθείς εκτός νομού. Στη μία περίπτωση από τον Άγιο Κωνσταντίνο πολίτης θέλησε να μετακινηθεί στην Κομοτηνή για γιατρό και στην άλλη κάτοικος της Αρκίτσας ήθελε να επισκεφτεί σε άλλη περιοχή τον γιο του.

Αρκετές περισσότερες ήταν οι περιπτώσεις που αντιμετώπισε η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, που είναι το αμέσως επόμενο σημείο ελέγχου για τους επίδοξους εκδρομείς της Αττικής. Σε δέκα περιπτώσεις οι άνθρωποι της τροχαίας υποχρέωσαν πολίτες να επιστρέψουν πίσω στη βάση τους, για τους λόγους που περιγράψαμε πιο πάνω.

Οι έλεγχοι σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, θα είναι αυστηροί και συνεχείς όλο το 24ωρο, με ελέγχους σε όλους τους δρόμους αλλά και όλα τα σημεία αναχώρησης μέσων μαζικής μεταφοράς.