Τι έβγαλε η επίσκεψη του ΕΚΠΕΦ στο ΚΠΑ2 Λαμίας του ΟΑΕΔ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 15:05 Τι έβγαλε η επίσκεψη του ΕΚΠΕΦ στο ΚΠΑ2 Λαμίας του ΟΑΕΔ

Γιατί παρουσιάζονται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση επιχειρήσεων και πολιτών…

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Λαμίας προκειμένου να ενημερωθεί επίσημα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός στην περιοχή μας αλλά και να ενημερωθεί για τα νέα προγράμματα απασχόλησης που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν στο νομό.

Κύριο θέμα συζήτησης βέβαια ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών και των πολιτών της περιοχής, καθώς τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί τεράστια καθυστέρηση αφενός στην έγκριση αιτημάτων για συμμετοχή σε προγράμματα που ήδη υλοποιούνται, αφετέρου σημαντικές καθυστερήσεις σε αποπληρωμές προγραμμάτων που έχουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εγκριθεί.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το μεγάλο πρόβλημα των καθυστερήσεων έχει προκύψει κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19, καθώς τον τελευταίο χρόνο η υπηρεσία λειτουργεί με πολύ μειωμένο προσωπικό. Ειδικότερα, από τους 24 διοικητικούς υπαλλήλους που έχει στο δυναμικό του ο ΟΕΑΔ ΚΠΑ2 Λαμίας, καθημερινά και τηρώντας την νομοθεσία, βρίσκονται στο χώρο εργασίας 10 εργαζόμενοι (αναγκαστική τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων και άδειες ειδικού σκοπού για ευπαθείς εργαζόμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας).

Η μεγάλη μείωση του εργατικού δυναμικού, σε ποσοστό άνω του 55% για περισσότερο από ένα χρόνο, έχει δημιουργήσει συσσώρευση εργασιών, καθυστέρηση ως προς την πληρωμή των επιχειρήσεων αλλά και στασιμότητα στις αιτήσεις των νέων ενδιαφερόμενων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας αναγνωρίζοντας τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των επιχειρήσεων του νομού μας και τη στασιμότητα στην έγκριση των νέων αιτημάτων για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, προχωρά άμεσα σε επιστολή προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ ζητώντας  τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ και τη δημιουργία ειδικού επιδοτούμενου προγράμματος για πρόσληψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες ΟΑΕΔ ώστε να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του καταστήματος Λαμίας», τονίζει σε δελτίο τύπου το ΔΣ του ΕΚΠΕΦ.

Συγχρόνως, καλούν το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες της χώρας μας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση