Όλα αρνητικά τα αποτελέσματα των rapid tests στο Μαρτίνο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 16:48 Όλα αρνητικά τα αποτελέσματα των rapid tests στο Μαρτίνο

«Δεν τηρούμε μόνο τα μέτρα για να προστατευτούμε αλλά και εμβολιαζόμαστε…», το μήνυμα του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ…

Ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Φθιώτιδας προχώρησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 στη διενέργεια rapid tests Covid-19 για αιρετούς και κατοίκους του Μαρτίνου μπροστά από την είσοδο Γυμνασίου – Λυκείου Μαρτίνου με τη μέθοδο drive through testing.

Πραγματοποιήθηκαν 93 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του ιού που προκαλεί την Covid-19, με όλα τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά.

Τα αποτελέσματα χαροποίησαν ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Δήμου Λοκρών, καθώς επιβεβαιώνουν την εξαιρετική βελτίωση της υγειονομικής εικόνας και επιτρέπουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο Δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές, συμμετείχε σε μία ακόμη δειγματοληψία, και αυτή τη φορά το μήνυμά του δεν περιορίστηκε σε παραινέσεις για τα μέτρα που πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουμε να τηρούμε, αλλά και στον εμβολιασμό που πλέον μπορούν να έχουν όλες οι ηλικίες άνω των 30.

«Ευχαριστώ όσους προσήλθαν στη διαδικασία δειγματοληψίας σήμερα στο Μαρτίνο, καθώς και το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Φθιώτιδας, το οποίο εδώ και πολλούς μήνες μας στήριξε ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές για το Δήμο μας.

Στο σύνολο του Δήμου Λοκρών από 29 Ιανουαρίου έως σήμερα 29 Απριλίου διενεργήθηκαν από τις κινητές ομάδες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 36 δράσεις, με λήψη 6.349 δειγμάτων (που αντιστοιχεί στο 32,4% του πληθυσμού) και εντοπίστηκαν 203 θετικά δείγματα (ποσοστό θετικότητας 3,2%). Ειδικά, τα αποτελέσματα του τελευταίου μήνα, του Απριλίου, είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς σε σύνολο 1.082 δειγμάτων εντοπίστηκαν μόλις 7 θετικά δείγματα που αντιστοιχούν σε δείκτη θετικότητας μόλις 0,65%.

Με την ευκαιρία του ανοίγματος σήμερα της πλατφόρμας εμβολιασμών της ηλικιακής ομάδας στην οποία ανήκω άμεσα όρισα το ραντεβού εμβολιασμού μου με Astra Zeneca το Μεγάλο Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης. Συνεχίζουμε να προσέχουμε, να ελεγχόμαστε και να εμβολιαζόμαστε!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση