Πότε και που παρουσιάζονται οι υπόχρεοι με τη νέα 12μηνη θητεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 17:18 Πότε και που παρουσιάζονται οι υπόχρεοι με τη νέα 12μηνη θητεία

Υποχρεωτικό μοριακό τεστ 48 έως 72 ώρες νωρίτερα από την ημερομηνία κατάταξης…

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2021 Γ΄/ΕΣΣΟ, από 17 έως 20 Μαΐου 2021, (ενώ από 10 έως 13 Μαΐου 2021 παρουσιάζονται όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας).

Ειδικότερα:

Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2023 (έτος γέννησης 2002) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της ΣΥ Δυτικής Αττικής και ΣΥ Ανατολικής Αττικής καθώς και της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Δράμας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Λευκάδας, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Ξάνθης), Ρεθύμνης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χανίων.

Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1998 έως και 2023 (έτη γέννησης 1977 έως και 2002), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2021 έως 28 Φεβρουαρίου 2021.

Οι στρατεύσιμοι των παραπάνω κλάσεων που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021.

Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε:

Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της Χώρας.

Τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εβδομήντα δύο (72) έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν την ημερομηνία κατάταξής. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 4790/2021 (Α΄ 48).

Σημειώνεται ότι από τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ και μεταγενέστερα, καθορίζεται, θητεία 12μηνης διάρκειας για τους οπλίτες -πρότακτους οπλίτες πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και 17μηνης διάρκειας για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς- Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς αντίστοιχα, πλην των περιπτώσεων που καθορίζονται στα άρθρα 1 και 2 της ΚΥΑ όπου η θητεία ορίζεται 9μηνη για τους οπλίτες-πρότακτους οπλίτες πλήρους στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και 14μηνη για τους Δόκιμους Έφεδρους Αξιωματικούς - Έφεδρους Ανθυπολοχαγούς αντίστοιχα.

Στο ΣΤΡ/∆Ο ΑΘ.∆ΙΑΚΟΥ-ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΣΑΚΑΛΟΥ, παρουσιάζονται οι υποψήφιοι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες όλων των Σωμάτων ή Όπλων με την ένδειξη ΕΛΔΥΚ.

Ειδικότερα παρουσιάζονται την 1η ημέρα (17/5/21), οι υπόχρεοι από τους νομούς: ΑΡΤΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΕΒΡΟΥ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΗΛΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΡ∆ΙΤΣΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ.

Τη 2η μέρα (18/5/21), από τους νομούς: ΚΟΖΑΝΗΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ και ΧΑΛΚΙ∆ΙΚΗΣ.

Επίσης παιδιά από τη Φθιώτιδα θα παρουσιαστούν στα παρακάτω στρατόπεδα:

Οι υπόχρεοι από αναβολή υγείας όλων των Σωμάτων ή Όπλων (ΥΕΑ-Ο) την 13η Μαΐου 2021 στο ΣΤΡ∆Ο ΥΠΤΓΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΨΑΡΡΟΥ, Θήβα Βοιωτίας

Οι υπόλοιποι υπόχρεοι όλων των Σωμάτων ή Όπλων (ΥΕΑ ή Ο) την 18η Μαΐου 2021 πλην της Αεροπορίας Στρατού, στο ΣΤΡ∆Ο ΑΝΘΣΤΗ (ΠΖ) ΙΩΑΝ. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΗ, Ηραίο Σάµου και για την ΑΣ στο ΣΤΡ∆Ο ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, Λάρισα.

Οι υπόχρεοι που έχουν δηλώσει Ειδικές Δυνάμεις, την 19η Μαΐου 2021, στο ΣΤΡ∆Ο ΥΠΤΓΟΥ ΑΝ∆ΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ: Μεγάλο Πεύκο Αττικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com