Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύρισε "Πασχαλιά" ...στην Πελασγία!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 11:47 Μύρισε "Πασχαλιά" ...στην Πελασγία!

Για άλλη μια χρονιά,  το χωριό της Ανατολικής Φθιώτιδας, δεν θα γεμίσει από ετεροδημότες & επισκέπτες λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων για την αποφυγή  εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Υγεία σ’ όλον τον κόσμο, παιδάκι μου, δεν βλέπεις τί γίνεται. Να φύγει αυτό το κακό το πράμα. Θα τα δώ τα παιδιά μου & τα εγγόνια μου σα μπροστά», μας εκμυστηρεύεται ο μπαρμπα-Κώστας, που τον συναντήσαμε στον πρωινό του περίπατο.

Πάσχα σημαίνει χωριό. Μας συνεπήρε ο ευπρεπισμός των πεζοδρομίων, των τσιμεντένιων παρτεριών & την τοποθέτηση ξύλινων ζαρτινιερών στους κεντρικούς οδούς με ανοιξιάτικα λουλούδια, αναπολώντας την αίσθηση «να ζεις το Πάσχα στο χωριό, με συγγενείς & φίλους».

Η υπηρεσία Καθαριότητας επί τω έργω από τις πρώτες πρωινές ώρες του Μ.Σαββάτου, διασφαλίζοντας την καθαριότητα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

«Η περίοδος του Πάσχα, είναι μία καλή ευκαιρία να εντείνουμε τις προσπάθειές μας που έτσι κι αλλιώς κάνουμε όλον τον χρόνο, ώστε το πράσινο να ομορφαίνει το Δήμο μας...», μας αναφέρει ο εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος-Αριστήδην Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πελασγίας, Πρεμέτης Γιάννης, που εποπτεύει τις τελευταίες εργασίες ενώ μοιράζεται μαζί μας τις πασχαλινές του ευχές, «Είναι κοινότοπο, να ευχηθώ κάτι διαφορετικό, βάσει των συνθηκών που βιώνουμε. Συνήθως, οι ευχές είναι μόνο για το θεαθήναι. Ζούμε μέσα σε μία πληθώρα υλικών αγαθών & απολαύσεων, που φθάσαμε στο σημείο, να μην έχουμε την δυνατότητα να τα γευτούμε, γιατί δεν έχουμε εξασφαλίσει, την προσωπική μας υγεία.

Ας ελπίσουμε πως το Άγιο Φώς της Αναστάσεως θα φωτίσει τις ψυχές μας με αλληλεγγύη & αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας & να μας οδηγήσει να αναθεωρήσουμε την στάση μας για την ζωή. Καλή Ανάσταση!»