Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για τον μακαριστό Μοζαμβίκης κυρό Χρυσόστομο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Μαΐου 2021 18:39 Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για τον μακαριστό Μοζαμβίκης κυρό Χρυσόστομο

Όλος ο Ιερός Κλήρος και το Ποίμνιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ιδιαίτερα της περιοχής Τιθορέας, Αμφικλείας και Ελατείας, αισθανόμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από την κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου (Καραγκούνη), τέκνου της Φθιωτικής γης και παλαιού Κληρικού της Μητροπόλεώς μας.

Ο μεταστάς Αρχιερέας κυρός Χρυσόστομος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Προκάτοχό μου κυρό Δαμασκηνό, υπηρέτησε στή γενέτειρά του Τιθορέα (Βελίτσα) επί σχεδόν μία δεκαετία, μέχρι το 1986, και η αφετηρία της εκκλησιαστικής του πορείας υπήρξε στα ευλογημένα χώματα της Φθιώτιδας.

Προσωπικά είχα την χαρά να τον γνωρίζω και να συνεργαστώ μαζί του και πριν εκλεγώ Μητροπολίτης Φθιώτιδος, αλλά και ως Ποιμενάρχης της Φθιώτιδας αξιώθηκα να συλλειτουργήσουμε και να έχουμε μία πολύ ευλογημένη πνευματική επικοινωνία.

Είμαστε όλοι κατασυγκινημένοι, αλλά το γεγονός ότι ο Κύριος τον κάλεσε κοντά Του την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου, μας παρηγορεί κατ΄άνθρωπον έτι περισσότερον και ευχόμαστε ο Θεός να δίνει ενίσχυση και παρηγορία τόσο στους κατά σάρκα συγγενείς του όσο και στο ποίμνιό του στην Επισκοπή Μοζαμβίκης αλλά και στην των Αλεξανδρέων Εκκλησία και τον Σεπτό Προκαθήμενο Αυτής, τον προσκυνητό Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Μακαριώτατο κ. Θεόδωρο.