Πάσχα: Τι σχύει για το τραπέζι και τις μετακινήσεις

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Μαΐου 2021 11:07 Πάσχα: Τι σχύει για το τραπέζι και τις μετακινήσεις

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό "6" θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, για όσους θέλουν να πάνε σε φιλικά σπίτια, εντός του Δήμου τους.

Όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Κύρια σύσταση των επιστημόνων είναι η διενέργεια self test για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια προκειμένου να γιορτάσουν όλοι μαζί, σε παρέες.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα που ανοίγει και η εστίαση, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 11 το βράδυ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στις διαδημοτικές μετακινήσεις καθώς από τη Μεγάλη Πέμπτη δεν ισχύει το συγκεκριμένο μέτρο. Ωστόσο, δεν μπορεί να πάει σε εξοχικό εκτός Περιφέρειας, αφού ακόμα απαγορεύονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις, οι οποίες αναμένεται να απελευθερωθούν από τις 15 Μαΐου, οπότε θα «ανοίξει» και ο τουρισμός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση