Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Σήκωσαν στο πόδι μια ολόκληρη συνοικία - Απειλούν και τους αστυνομικούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 09:18 Λαμία: Σήκωσαν στο πόδι μια ολόκληρη συνοικία - Απειλούν και τους αστυνομικούς

«Δεν αντέχουμε άλλο...», λένε οι κάτοικοι στο Παγκράτι Λαμίας.

Είναι πάρα πολλά τα τηλεφωνήματα και οι καταγγελίες στο LamiaReport για τα όσα συνέβησαν ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα στο Παγκράτι Λαμίας.

Μια οικογένεια ρομά γλεντάει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, χωρίς διακοπή, με τη μουσική στη διαπασών. Στη γειτονιά υπάρχουν άνθρωποι ηλικιωμένοι, άρρωστοι (και καρκινοπαθής) όμως δεν σέβονται τίποτα.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής στο LamiaReport έχουν καλέσει αρκετές φορές την αστυνομία. Όμως οι αστυνομικοί που έρχονται να τους ελέγξουν δέχονται απειλές από τους ρομά, που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και φεύγουν χωρίς να κανουν κάτι.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό το οποίο δυστυχώς βλέπουμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Δεν αντέχουμε άλλο...», έλεγε ένας από τους γείτονες στο LamiaReport, ενώ από μια άλλη κάτοικο της συγκεκριμένης συνοικίας λάβαμε την παρακάτω καταγγελία με θέμα:

«Πάσχα στο Παγκράτι...»

«Από τις 11 το πρωί μέχρι και τώρα, 21:00, το Παγκράτι γλεντά με μουσική στη διαπασών. Η αστυνομία που κλήθηκε αργά το απόγευμα να επιβάλλει την τάξη απομακρύνθηκε με απειλές  από την πλευρά των Ρομά που γλεντούσαν. Η κατάσταση από ενοχλητική έχει γίνει προκλητική. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δημότη, τα όργανα της τάξης θα μπορούσαν να επιβληθούν αλλά όταν δέχονται ευθείες απειλές για τη ζωή τους, ασφαλώς και αυτό δεν γίνεται. Και σε αυτές τις περιπτώσεις ποιος επεμβαίνει; Δικαίωμα στη χαρά έχουν όλοι αλλά με σεβασμό στους άλλους. Σα μητέρα θυμώνω κι αναρωτιέμαι αν τελικά ο σεβασμός που μαθαίνω στα παιδιά μου να  δείχνουν προς τα δικαιώματα των άλλων θα τους βγει τελικά σε καλό μιας και κυβερνόμαστε από τα θέλω των λίγων».

Κάτοικος Παγκρατίου Λαμίας