Ακόμη έναν θάνατο από κορωνοϊό καταγράφει η Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Μαΐου 2021 07:50 Ακόμη έναν θάνατο από κορωνοϊό καταγράφει η Φθιώτιδα

Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στη Λάρισα…

Την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλευόταν εξαιτίας επιπλοκών από τη νόσο covid-19, άφησε 87χρονη ασθενής από την Ανατολική Φθιώτιδα.

Δυστυχώς 14 μήνες από την έναρξη της πανδημίας η Φθιώτιδα θρηνεί τουλάχιστον 102 απώλειες από 38 μέχρι 103 ετών και διάμεση ηλικία τα 80 έτη.

Παραμένουν στον αριθμό 56 οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Λαμίας, εκ των οποίων οι 11 σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Οι ηλικίες τους είναι από 48 έως 81 ετών, τα προηγούμενα 24ωρα όμως νοσηλεύτηκαν εκεί δύο συμπολίτες μας ηλικίας 24 και 43 ετών με την πορεία της υγείας τους να έχει ευτυχώς θετική έκβαση.

Πρέπει να σημειώσουμε επίσης ότι και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας είχαμε έναν ακόμη θάνατο, συγκεκριμένα 88χρονης που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Και σε αυτό το Νοσοκομείο της Στερεάς η κατάσταση στην Εντατική είναι ασφυκτική με 12 ασθενείς σε ισάριθμες κλίνες!

Ο αριθμός που ανακοινώνεται καθημερινά για τα νέα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι αποδεικνύουν διαρκώς πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο αόρατος εχθρός. Ο Μάιος θα είναι ο μήνας τον πολλών εμβολιασμών και αφήνουν μια χαραμάδα αισιοδοξίας να ελέγξουμε επιτέλους αυτό το 3ο κύμα που πλήττει με σφοδρότητα την πατρίδα μας από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Μέχρι να χτίσουμε όμως την ανοσία, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα κατά της διασποράς της covid-19 και φυσικά όσοι είναι επαφές ή κρούσματα να τηρούν με συνέπεια την καραντίνα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση