Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ορόσημο-σύμβολο των αγώνων των εργαζομένων»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Μαΐου 2021 21:44 «Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ορόσημο-σύμβολο των αγώνων των εργαζομένων»

«Η Πρωτομαγιά συμβολίζει το συνεχή αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αναγνώριση της προσφοράς τους, ώστε οι παραγωγικές τάξεις να έχουν την αρμόζουσα θέση που τους αξίζει στην κοινωνία μας....», αναφέρει στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου για την Εργατική Πρωτομαγιά,

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα ορόσημο, μια ημέρα-σύμβολο των αγώνων των εργαζομένων.
-
Μια μέρα γιορτής όλων αυτών των απλών ανθρώπων, που κατά καιρούς αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν και μόχθησαν προκειμένου σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το οχτάωρο, την ασφάλιση, το εργατικό δίκαιο.
-
Η Πρωτομαγιά συμβολίζει το συνεχή αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία, την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αναγνώριση της προσφοράς τους, ώστε οι παραγωγικές τάξεις να έχουν την αρμόζουσα θέση που τους αξίζει στην κοινωνία μας.
-
Ένα θεσμοθετημένο δικαίωμα στο σεβασμό και την αξιοπρέπεια.
Το μήνυμα της εργατικής Πρωτομαγιάς, ως ημέρα συμβολικής απεργίας, είναι πάντα επίκαιρο. Είναι η αναγνώριση της προσφοράς και συνεισφοράς όλων των εργαζομένων στην πρόοδο της ανθρωπότητας, της ιερότητας του ανθρώπινου μόχθου, που στέλνει παράλληλα ένα μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης προς όλους τους ανθρώπους της δουλειάς, του μεροκάματου, της προσφοράς.
-
Ένα μήνυμα για την αξία του ανθρώπου που εργάζεται και με τη δουλειά του φτιάχνει έναν καλύτερο κόσμο. Και για το δικαίωμά του η εργασία του να του εξασφαλίζει μια καλή ζωή.
-
Χρόνια Πολλά!!!