Γ.Ν. Λαμίας: Δύσκολο 5ημερο με πολλές εισαγωγές και τρεις θανάτους από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021 08:20 Γ.Ν. Λαμίας: Δύσκολο 5ημερο με πολλές εισαγωγές και τρεις θανάτους από κορωνοϊό

Παραμένει ψηλά το ιικό φορτίο στη περιοχή της Λαμίας…

Ιδιαίτερα πιεστικό ήταν το πρώτο 5ημερο του Μαΐου για το Νοσοκομείο Λαμίας. Ο κορωνοϊός δεν κοιτά Κυριακές, αργίες ή απεργίες και το 3ο κύμα της πανδημίας φέρεται να κρατεί καλά στην περιοχή.

Αυτό αποδεικνύεται από τις πολλές εισαγωγές και δυστυχώς και από τις τρεις απώλειες ασθενών στο Πέτρινο κτίριο όπου στεγάζεται η Κλινική Covid.

Έτσι εκτός από την 90χρονη που έφυγε ανήμερα την Πρωτομαγιά λίγο πριν το Πάσχα, άλλοι δύο ηλικιωμένοι ένας άνδρας και μία γυναίκα, κατέληξαν στις 3/5 από επιπλοκές της covid-19 στο Πέτρινο κτίριο όπου νοσηλευόντουσαν.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε επίσης την τραγική απώλεια του 45χρονου που «έσβησε» στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας έχοντας νοσήσει κι εκείνος από κορωνοϊό.

Η πίεση στο σύστημα υγείας στην περιοχή μας παραμένει μεγάλη, καθώς από τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής και μέχρι τις 4 Μαΐου, είχαν σημειωθεί 20 εισαγωγές στην Κλινική ήπιας νοσηλείας για περιστατικά κορωνοϊού, εκ των οποίων οι 13 γυναίκες!

Στα ευχάριστα είναι το γεγονός ότι δεν χρειάστηκε κανένας ασθενής να διασωληνωθεί, ενώ από την Δευτέρα του Πάσχα, είχαμε και αρκετά εξιτήρια - χωρίς απαραίτητα να έχουν αρνητικοποιηθεί - φθάνοντας αυτή τη στιγμή στους 33 νοσηλευόμενους σε δύο ορόφους (73 κρεβάτια σύνολο).

Στη ΜΕΘ έχουμε 11 ασθενείς σε σύνολο 12 κλινών

Προσαρμοσμένη αναζήτηση