Λαμία: Νέα κρούσματα έβγαλαν οι δειγματοληψίες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 08:16 Λαμία: Νέα κρούσματα έβγαλαν οι δειγματοληψίες

Διεκόπη η δράση στην πλατεία λόγω συγκέντρωσης για την εργατική πρωτομαγιά…

Πολύς κόσμος έσπευσε για μία ακόμη φορά να δώσει δείγμα στις δράσεις του ΕΟΔΥ και του Δήμου Λαμιέων που διεξήχθησαν την Πέμπτη 6 Μαΐου, για να διαπιστώσει αν νοσεί ή όχι από την covid-19.

Συνολικά 714 πολίτες έκαναν το γρήγορο τεστ (rapid test) ανίχνευσης αντιγόνου του sars-cov-2 σε τρία σημεία.

Ειδικότερα στην πλατεία ελευθερίας, όπου για 3η συνεχόμενη ημέρα ήταν προγραμματισμένη δειγματοληψία, μέχρι τις 11:15’ είχαν προσέλθει 85 άτομα από τα οποία προέκυψε ένα (1) θετικό (ποσοστό θετικότητας 1,18%). Πρόκειται για άτομο που είχε κάνει το self test και είχε βγει θετικό και προσήλθε για επαλήθευση.

Η δειγματοληψία διεκόπη σε εκείνο το χρονικό σημείο λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την εργατική πρωτομαγιά και οι ΚΟΜΥ μεταφέρθηκαν να ενισχύσουν την άλλη δειγματοληψία στην οδό Φιλίας.

Με τη μέθοδο drive through testing στο γνωστό σημείο δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ, έδωσαν δείγμα 552 πολίτες και βρέθηκαν άλλα έξι (6) θετικά (ποσοστό 1,09%). Τα τρία (3), σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορούν ενδοοικογενειακή διασπορά και είχαν ελαφριά συμπτώματα. Ακόμη δύο (2) περιστατικά, μεταξύ των οποίων και ένα 9χρονο παιδί, ήταν χωρίς συμπτώματα και χωρίς επαφεή με επιβεβαιωμένο κρούσμα . Τέλος είχαμε και μία (1) περίπτωση όπου υπήρχε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στη λίστα είχαμε κι άλλα 77 δειγματοληψίες στο αμαξοστάσιο του Δήμου για τους εργαζόμενους όπου δε βρέθηκε κανένα θετικό.

Έτσι σε σύνολο 714 τεστ τα θετικά ήταν 7 (περίπου ένα θετικό κάθε 100 τεστ).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επαναλήφθηκε ο έλεγχος στο Εργοστάσιο «Τσιμής», με 155 τεστ που βγήκαν όλα αρνητικά.

Οι δωρεάν έλεγχοι θα συνεχιστούν για το γενικό πληθυσμό στο Δήμο Λαμιέων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Παρασκευή 7 Μαΐου

Πλ. Ελευθερίας 10.00’-14.00’

Πλ. Αγίου Αθανασίου Γαλανέικα 11.30’-14.00’

Σάββατο 8 Μαΐου

Οδός Φιλίας 10.00’-14.00’

Προσαρμοσμένη αναζήτηση