Λαμία: Ο Δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις των Κώστα Σταυρογιάννη και Γιώργου Παλιούρα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 09:30 Λαμία: Ο Δήμαρχος ζήτησε τις παραιτήσεις των Κώστα Σταυρογιάννη και Γιώργου Παλιούρα

Εκτός θέσεων ευθύνης ο Κώστας Σταυρογιάννης και  Γιώργος Παλιούρας.  Τι οδήγησε τον Δήμαρχο σε αυτή την απόφαση.

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του Αντιδημάρχου Κώστα Σταυρογιάννη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Γιώργου Παλιούρα, ήταν αυτό που οδήγησε το  Δήμαρχο Λαμιέων Θύμιο Καραΐσκο, αρχικά να ζητήσει τις παραιτήσεις και των δύο και στη συνέχεια να τους απομακρύνει από τις θέσεις ευθύνης τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, τη Μεγάλη Δευτέρα, ο Κώστας Σταυρογιάννης και ο Γιώργος Παλιούρας είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο μέσα στο δημαρχιακό κατάστημα, φτάνοντας σε ακραίες καταστάσεις και τα χειρότερα αποσοβήθηκαν με την παρέμβαση των υπαλλήλων του Δήμου.

Αμέσως μετά από αυτό, ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος  ζήτησε τις παραιτήσεις και των δύο από τις θέσεις ευθύνης τους. Ο Γιώργος Παλιούρας την υπέβαλε αμέσως ζητώντας συγνώμη για τη συμπεριφορά του. Δεν έκανε όμως το ίδιο και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης, ο οποίος αρνήθηκε να υποβάλλει παραίτηση.

Έτσι φτάσαμε στη σημερινή μέρα που ο Δήμαρχος έκανε δεκτή την παραίτηση του Γιώργου Παλιούρα και ταυτόχρονα κατάργησε τον τομέα ευθύνης του Κώστα Σταυρογιάννη, με αποτέλεσμα  και οι δύο συνεργάτες του δημάρχου να βρεθούν εκτός θέσεων ευθύνης.

Να σημειωθεί ότι οι δυο τους στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει πάλι θέματα με τη συμπεριφορά μεταξύ τους, σε μικρότερη βέβαια έκταση και ο δήμαρχος είχε προειδοποιήσει ότι στην επόμενη παρόμοια κατάσταση θα λάβει μέτρα, όπως και έκανε. Όπως όλα δείχνουν το επεισόδιο της Μ. Δευτέρας στο Δημαρχείο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Το μήνυμα του Θύμιου Καραΐσκου είναι σαφές ότι δεν αποδέχεται τέτοιες καταστάσεις, και τέτοιες συμπεριφορές από οποιονδήποτε, μιας και οι δύο Αυτοδιοικητικοί ήταν στενοί του συνεργάτες.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στο Διαύγεια ο Δήμαρχος Λαμιέων δεν τοποθέτησε άλλον Αντιδήμαρχο στη θέση του Κώστα Σταυρογιάννη.  Τις αρμοδιότητες για τα Τεχνικά Έργα και την Δημοτική Αστυνομία κρατάει ο ίδιος ο Δήμαρχος και τις αρμοδιότητες για την πολεοδομία τις έδωσε στον Αντιδήμαρχο και δικηγόρο Παναγιώτη Φώσκολο.

 Η ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας πέρασε στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ξεφλούδα, νέο και σε ηλικία και στην αυτοδιοίκηση, αφού εκλέγεται για πρώτη φορά, θέλοντας ίσως ο δήμαρχος με τον τρόπο αυτό να ανοίξει το δρόμο και να δοκιμάσει και επιλογές νέων ανθρώπων σε καίρια πόστα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση