Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμενική Επιτροπή Φθιώτιδας: Χρηματοδοτήθηκε το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγ. Κων/νου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021 22:27 Λιμενική Επιτροπή Φθιώτιδας: Χρηματοδοτήθηκε το έργο του Αλιευτικού Καταφυγίου Αγ. Κων/νου

Την προσπάθειά της για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, μέσω της θάλασσας που αποτελεί «εθνικό πλούτο» για τη χώρα, περιγράφει σε δελτίο τύπου η Λιμενική Επιτροπή Φθιώτιδας.

Έτσι κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Επέκτασης Αλιευτικού Καταφύγιου Αγίου Κων/νου Φθιώτιδας» με το ποσό των 170.000€, μελέτη που όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας Ευάγγελος Μπλούνας «θα οδηγήσει σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, μέσω των οποίων θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ήδη υπάρχοντος αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο λόγω της γεωγραφικής του θέσης τίθεται στα πλέον περιζήτητα λιμάνια της Φθιώτιδας, αλιευτικού και, κυρίως, τουριστικού ενδιαφέροντος».

Ο κ. Μπλούνας υπενθυμίζει ότι το συγκεκριμένο έργο ήρθε να προστεθεί στην κατασκευή του κυρίως λιμένα που αναβαθμίζει ουσιαστικά όλες τις εγκαταστάσεις που «θα αποτελούν πρότυπα εγκαταστάσεων Πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας να περάσει σε νέα εποχή».

Τέλος στο δελτίο τύπου ο κ. Μπλούνας δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τους Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας για τη στήριξη τους, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου που συμβάλουν μέσω των έργων στην ανάπτυξη της περιοχής.