Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 09:33 Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Διαφορετικές ημερομηνίες για όσα έληξαν στο πρώτο δεκαήμερο και αργότερα…

Από τον ΟΑΕΔ ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα  10  Μαΐου  2021,  θα  ξεκινήσει  η  καταβολή  της  μηνιαίας  παράτασης  των επιδομάτων που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου.

Συγκεκριμένα,  η  καταβολή  της  παράτασης  της  τακτικής  επιδότησης  ανεργίας,  της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων θα  ολοκληρωθεί  αυτόματα,  με  κατάθεση  στους  τραπεζικούς  λογαριασμούς  των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

Τακτική επιδότηση ανεργίας –έως 399,25 € μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος

Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων –399,25 € μηνιαίως

Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας –200 € μηνιαίως

Η παράταση των επιδομάτων που έληξαν μετά τις 10 Απριλίου θα καταβληθεί σταδιακά μέχρι το τέλος του Μαΐου.

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com