Στον λαρισινό κάμπο «ευδοκιμούν» οι καντίνες καφέ…

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 10:28 Στον λαρισινό κάμπο «ευδοκιμούν» οι καντίνες καφέ…

Η νέα μόδα των Mobile Coffee Stores που δείχνει να βρίσκει γόνιμο έδαφος πέριξ της πόλης

Τα προηγούμενα χρόνια στο άκουσμα της λέξης «καντίνα» το μυαλό όλων πήγαινε στα σουβλάκια, στα σάντουιτς, τις κρύες μπύρες από το ψυγείο και τις πλαστικές καρέκλες. Εδώ και λίγο διάστημα ωστόσο οι καντίνες με αποκλειστικό θέμα τον καφέ και με δυνατό brand name από γνωστές αλυσίδες, αρχίζουν να «ευδοκιμούν» στην περιοχή αφού βρήκαν όπως φαίνεται γόνιμο έδαφος στο λαρισινό κάμπο.

Η αρχή έγινε πριν από 6 χρόνια στη Λάρισα όταν το Mikel έστησε την πρώτη καντίνα στην πόλη και συγκεκριμένα στην οδό Αεροδρομίου στη γωνία με Σεφέρη. Ως ιδέα ήταν αρκετά έξυπνη και πρωτοποριακή. Όμως πάνω σ’ αυτήν την ιδέα και με αφορμή τις ανάγκες των πολιτών οι υπόλοιπες αλυσίδες αποφάσισαν να μετατρέψουν τις καντίνες σε Mobile Coffee Stores και να τις μεταφέρουν σε χώρους έξω από τον αστικό ιστό. Περιφερειακά της Λάρισας και σε όλες τις εξόδους τους.

 

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέτοιου είδους μεταφερόμενα καταστήματα από γνωστές αλυσίδες (όπως το DE-TOX και το Bruno κ.α.) στην Παλιά Εθνική Οδός Λαρίσης – Θεσσαλονίκης, στο δρόμο για το Συκούριο, στο δρόμο για τον Τύρναβο, λίγο μετά τη Γιάννουλη, αλλά και στην Περιφερειακή Τρικάλων.

Η είδηση όμως δεν είναι στο άνοιγμα των καταστημάτων αλλά στο γεγονός πως αυτές οι κινήσεις έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες εξόδους των Λαρισαίων προς κάθε κατεύθυνση, λίγο μετά την άρση των περιορισμών και με αφορμή τις γιορτές του Πάσχα, τα αυτοκίνητα που σταματούσαν στις καντίνες ήταν εκατοντάδες.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του κόσμου ήδη υπάρχουν και νέες ανάλογου τύπου επιχειρηματικές κινήσεις που ετοιμάζονται να ανοίξουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι καντίνες αυτές έχουν ικανοποιητικά μεγάλες διαστάσεις και είναι πλήρως εξοπλισμένες με όλα τα συστήματα και τις προδιαγραφές μιας συμβατικής καφετέριας. Έχουν εργονομική σχεδίαση και μπορούν να φιλοξενούν δύο με τρεις εργαζόμενους για να εξυπηρετούν γρήγορα και άνετα πολλούς πελάτες ταυτόχρονα.

Πριν λίγο διάστημα εν τω μεταξύ υπήρξε και μια ακόμα έξυπνη παρουσίαση από την εταιρεία Café Me και αφορούσε σε πρότζεκτ μια διώροφη ρυμουλκούμενη καντίνα 9 μέτρων με όλο τον εξοπλισμό και ιδιαίτερο design.

Είναι γεγονός πως η Λάρισα στο ζήτημα του καφέ και των καταστημάτων της δείχνει το δρόμο για μια ακόμα φορά.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση