Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: «Θερίζει» ζωές ο κορωνοϊός τις τελευταίες ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 12:09 Φθιώτιδα: «Θερίζει» ζωές ο κορωνοϊός τις τελευταίες ημέρες

Αυξήθηκαν δραματικά οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο Λαμίας…

Με ένταση που θυμίζει τις εφιαλτικές ημέρες έναρξης του 3ου κύματος στις αρχές Μαρτίου, χτυπά ο κορωνοϊός και πάλι τη Φθιώτιδα.

Μόλις το Σάββατο σημειώναμε ότι φτάσαμε 10 θανάτους μέσα στο Μάιο και πριν ξημερώσει Κυριακή (9/5) στη μακάβρια λίστα προστέθηκαν άλλοι δύο συμπολίτες μας που νοσηλευόντουσαν στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο.

Πρόκειται για έναν 94χρονο Λαμιώτη που είχε πολλά προβλήματα υγείας που κατέληξε το βράδυ και αργότερα τα ξημερώματα κατέληξε και ένας 76χρονος από χωριό του Δομοκού. Ο τελευταίος είχε βρεθεί θετικός κατά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Λαμίας και μέσα σε λίγες ώρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε εξαιτίας των υποκείμενων νοσημάτων.

Με απλά μαθηματικά φτάσαμε τους 12 θανάτους μέσα στο Μάιο και ενώ αρκετοί ακόμη συμπολίτες μας, δυστυχώς, νοσηλεύονται σε άσχημη κατάσταση εξαιτίας του κορωνοϊού.

Πέρα από τα εννέα (9) περιστατικά στη ΜΕΘ Covid όπου βρίσκονται οι ασθενείς με τα πιο σοβαρά συμπτώματα, ήδη στο Πέτρινο κτίριο νοσηλεύονται 47 άτομα, 35 στον κύριο όροφο και 12 στο ισόγειο που σιγά - σιγά γεμίζει!

Η κατάσταση που μας περιέγραφε στο LamiaReport συνοδός στα Επείγοντα το Σάββατο (8/5) αλλά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Παρασκευή το απόγευμα, ήταν εφιαλτική. Με ασθενοφόρα, αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα κατέφταναν ασθενείς που είχαν συμπτώματα της νόσου και λόγω του πρωτοκόλλου για την ασφαλή διαχείρισή τους, είχαν ακροβολιστεί σε κάθε πιθανό σημείο. Αποτέλεσμα και ο διψήφιος αριθμός εισαγωγών και το σταδιακό γέμισμα της Κλινικής παρά τα εξιτήρια.

Δε χωράει αμφιβολία ότι είναι μακρύς ο δρόμος για την «ελευθερία» και όσο κάποιοι υπό τη δικαιολογία της κούρασης, δεν τηρούν κανέναν μέτρο, απλά παρατείνουν το μαρτύριο! Και το κακό είναι ότι παρατείνουν το μαρτύριο και των υπολοίπων συνανθρώπων τους που τα τηρούν ή είναι επιφορτισμένοι με την περίθαλψη τους σε πιθανή μόλυνση.

Η λύση είναι πολύ συγκεκριμένη, τη στιγμή που ανοίγουν τα πάντα και τα μέτρα προφύλαξης χαλαρώνουν συνεχώς και είναι ο εμβολιασμός.