Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Μετά τον Άγιο Λουκά «επιχείρηση» "πλατεία Καράβι" για συνωστισμό και πάρτι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 07:36 Λαμία: Μετά τον Άγιο Λουκά «επιχείρηση» "πλατεία Καράβι" για συνωστισμό και πάρτι

Η αστυνομία κάθε βράδυ προσπαθεί να αποτρέψει το συνωστισμό και τα πάρτι, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει εντάσεις.

Τις προηγούμενες ημέρες στη Λαμία, όπως και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, έγιναν πολλά υπαίθρια πάρτι και λόγω της γιορτής του Πάσχα, αλλά και λόγω του καλού καιρού. Ήταν αναμενόμενο άλλωστε αφού κυρίως η νεολαία έχει κουραστεί 14 μήνες τώρα με τα μέτρα.

Ωστόσο περίμενε κανείς, ότι με το άνοιγμα της εστίασης, θα περιοριζόταν ο συνωστισμός και τα υπαίθρια πάρτι, που κρατούσαν μέχρι τα ξημερώματα και είχαν εξοργίσει τους περίοικους του Αγίου Λουκά, αφού κάθε βράδυ γινόταν χαμός.

Μετά τις απανωτές καταγγελίες που υπήρξαν η αστυνομία πήρε μέτρα και απέτρεψε τα πάρτι στον Άγιο Λουκά, όμως ο περισσότερος νεαρόκοσμος που πήγαινε στον Άγιο Λουκά, μεταφέρθηκε στην πλατεία "Καράβι" πάνω από την πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της πόλης.

Το βράδυ του Σαββάτου και πάλι στο "Καράβι" υπήρχε συνωστισμός και οι αστυνομικοί οργάνωσαν «επιχείρηση» όπου κατάφεραν χωρίς να υπάρξει ένταση να "διαλυθεί" το Σαββατιάτικο πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Ο Άγιος Λουκάς, το Κάστρο της πόλης και η πλατεία "Καράβι" είναι τα τρία σημεία τα οποία θα επιτηρεί καθημερινά η αστυνομία, με στόχο  να αποτρέψει φαινόμενα συνωστισμού, αφού είμαστε σε μια κρίσιμη φάση της πανδημίας με έκρηξη κρουσμάτων στη Λαμία και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες από 20-30 ετών, που οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί, με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Είναι η ώρα που οι νέοι μας πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και ατομική ευθύνη, ώστε να ξεπεράσουμε και αυτή τη δύσκολη περίοδο.