Ξεκινούν διά ζώσης και οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ με τα self tests

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 12:02 Ξεκινούν διά ζώσης και οι ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ με τα self tests

Επαναλειτουργούν διά ζώσης οι Επαγγελματικές Σχολές του ΟΑΕΔ από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε και για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές.

Εφαρμόζεται το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19, σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), διοικητικού και λοιπού προσωπικού των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας αλλά και των Σχολών ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, που συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία τους.

Η συλλογή των διαγνωστικών τεστ νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, γίνεται πριν την είσοδο εκπαιδευτικών, μαθητών και λοιπού προσωπικού στην εκπαιδευτική μονάδα. Για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Κανονικά ισχύουν τα υπόλοιπα μέτρα όπως:

 η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

 τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών

 οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες

 η χρήση αντισηπτικών

 οι σχολαστικοί καθαρισμοί

 οι τακτικοί αερισμοί των χώρων

 τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, κ.ά.

Η σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία θα συνεχιστεί όπου απαιτείται και θα ενσωματωθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας, ανάλογα με τις ανάγκες των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και των ειδικοτήτων.

Οι μαθητές μετακινούνται από και προς τη σχολή με βεβαίωση κίνησης, η οποία είναι πάγια, και παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας. Περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας.

Παρατείνεται η προληπτική αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στις εκπαιδευτικές δομές των ΙΕΚ και ΚΕΚ του ΟΑΕΔ και συνεχίζεται η υποχρεωτική διενέργεια σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας στα ΙΕΚ του Οργανισμού. Οι Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία του ΟΑΕΔ συνεχίζουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία, με υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που δεν είναι συμβατή με τον βαθμό και το είδος της ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ σε όλη την επικράτεια σύμφωνα με την ΚΥΑ έως και την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00

Προσαρμοσμένη αναζήτηση