Συνεχίζεται η πίεση στο Νοσοκομείο Λαμίας - Διψήφιος ο αριθμός των εισαγωγών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 08:48 Συνεχίζεται η πίεση στο Νοσοκομείο Λαμίας - Διψήφιος ο αριθμός των εισαγωγών

Στο 70% η πληρότητα στην Κλινική και 75% στη ΜΕΘ Κορωνοϊού…

Πολύ δύσκολο ήταν το τελευταίο Σαββατοκύριακο για το Νοσοκομείο Λαμίας εξαιτίας των πολλών περιστατικών covid που παρουσιάστηκαν στα Επείγοντα με 17 από αυτά να καταλήγουν σε εισαγωγή για νοσηλεία στο Πέτρινο κτίριο.

Έτσι πολύ γρήγορα, φτάσαμε στους 49 νοσηλευόμενους στην Κλινική Κορωνοϊού, με το ισόγειο μετά τον 1ο όροφο να γεμίζει κι εκείνο σταδιακά!

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ Covid μια 66χρονη γυναίκα που είχε διασωληνωθεί στις 14 Απριλίου, αρνητικοποιήθηκε και μετακινήθηκε στη Γενική ΜΕΘ όπου δυστυχώς υπάρχουν κι άλλα σοβαρά περιστατικά που οφείλονται στις επιπλοκές που προκαλεί η επικίνδυνη νόσος.

Η θέση της ωστόσο δεν άργησε να γεμίσει καθώς 63χρονη γυναίκα από τη Λαμία νόσησε σοβαρά από τον ιό και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Παραμένουν επίσης στη ΜΕΘ άλλοι οκτώ συμπολίτες μας - με το παλαιότερο περιστατικό από τις 22 Απριλίου - έξι άνδρες και δύο γυναίκες, με ηλικίες από 43 μέχρι 74 ετών! Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 63 έτη.

Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν μια πληρότητα γύρω στο 70% για την Κλινική και 75% για τη ΜΕΘ Covid, 14 ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη έκρηξη της πανδημίας! Είναι απολύτως λογικό να υπάρχει κούραση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που μεγαλώνει όσο βλέπουν ότι οι συμπολίτες τους δεν τηρούν σχεδόν κανέναν μέτρο και απλά επικαλούνται την κούραση για να συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους. Αντίθετα οι ίδιοι είναι επιφορτισμένοι με διπλάσια δουλειά, καθώς οι προσθήκες είναι αντιστρόφως ανάλογες με τις απώλειες, πολλές εκ των οποίων οφείλονται και σε θέματα υγείας των ίδιων των υγειονομικών!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση