Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ανέργων για την «Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 09:10 Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ανέργων για την «Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια»

Μέχρι 23/5/2021 η προθεσμία…

Άνοιξε η πλατφόρμα του νέου διαδικτυακού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την CISCO.

Οι ενδιαφερόμενοι εγγεγραμμένοι άνεργοι που πληρούν τις προϋποθέσεις της πρόσκλησης υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής  έως και 23/5/2021 και ώρα 23:59 ή έως τη συμπλήρωση των προσφερόμενων θέσεων (1.000 άτομα).

Η υποβολή αιτήσεων από τους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr) επιλέγοντας το “gov.gr” - “Εκπαίδευση” - “Ψηφιακές Δεξιότητες” - Δωρεάν κατάρτιση για ανέργους στο διαδικτυακό πρόγραμμα Εισαγωγή στην Κυβερνοασφάλεια.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε σήμερα αποτελεί την πρώτη κοινή δράση του ΟΑΕΔ και της CISCOγια την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν τον περασμένο Οκτώβριο, με την ιδιότητα των μελών της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας CiscoNetworkingAcademy, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης αλλά και Ψηφιακό Πιστοποιητικό (DigitalBadge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση