Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε σχολεία της Λαμίας η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 12:46 Σε σχολεία της Λαμίας η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Συνέχισε την περιοδεία της στις σχολικές μονάδες της Στερεάς και συνομίλησε με παιδιά και εκπαιδευτικούς για αυτή τη «νέα επιστροφή» στα θρανία…

Στη Λαμία και τη Φθιώτιδα βρέθηκε τη 2η ημέρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων η Υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός που τη Δευτέρα (10/5) βρέθηκε σε σχολεία της Εύβοιας (Γυμνάσιο Βαθέος Αυλίδας, Δημοτικό Σχολείο Φάρου Αυλίδας, 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, 15ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, Γυμνάσιο Δροσιάς, Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς), ξεκίνησε την επίσκεψη της στη Φθιώτιδα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αταλάντης.

Στις 11 το πρωί η κα Κεραμέως επισκέφτηκε το 6ο Γυμνάσιο Λαμίας (Πέτρινο) όπου την υποδέχτηκε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελένη Μπενιάτα, με τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Δήμητρα Τσιάκα και τη Διευθύντρια του Σχολείου Νανά Κουτσονίκα.

Το πρόγραμμα της Υπουργού περιελάμβανε επίσης το 6ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας στη Νέα Άμπλιανη, το 22ο Δημοτικό και το 8ο Γυμνάσιο στη Ροδίτσα και συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στο Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Υπουργός ζήτησε και ξεναγήθηκε σε όλες τις τάξεις του 6ου Γυμνασίου, όπου συνομίλησε με τα παιδιά, όπως βέβαια και με τους εκπαιδευτικούς τους και τα λοιπά στελέχη της εκπαίδευσης που τη συνόδευαν.

Η άποψή της είναι ότι δεν είχε ξαναδεί ποτέ τόσο χαρούμενα πρόσωπα - ακόμη και πίσω από τις μάσκες - και μετέφερε την εντύπωση που της έδωσαν όλα τα παιδιά για την ανακούφισή τους για την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Στην κάμερα του LamiaReport η Υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, καθώς και τους γονείς και τους μαθητές για τη συνεργασία τους, ενώ μίλησε και για τα self test που παρά τα όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν είναι ένα «χρήσιμο εργαλείο για την επιστροφή των παιδιών στην τάξη», παραπέμποντας στα επίσημα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη (12/5) σχετικά με τη θετικότητα της πρώτης εβδομάδας.

Δείτε τις δηλώσεις Κεραμέως από τη Λαμία:

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη της υπουργού στη Λαμία: