Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσα είναι τελικά τα θετικά κρούσματα στα σχολεία της Φθιώτιδας και της Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 09:03 Πόσα είναι τελικά τα θετικά κρούσματα στα σχολεία της Φθιώτιδας και της Στερεάς

Τα περισσότερα κρούσματα σε μαθητές Δημοτικού έχει η Φθιώτιδα…

Η αξιοπιστία των self tests δοκιμάστηκε σοβαρά την πρώτη ημέρα διά ζώσης  λειτουργίας των σχολείων, καθώς ανεπίσημα καταγράφηκαν δεκάδες ψευδώς θετικά.

Από την άλλη, οι επίσημοι αριθμοί των θετικών που ανιχνεύτηκαν και που επιβεβαιώθηκαν σε αυτά τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας των σχολείων, καταδεικνύουν τη χρησιμότητά τους!

Στη Στερεά Ελλάδα ούτε λίγο ούτε πολύ, ανιχνεύθηκαν και επιβεβαιώθηκαν με rapid test ή μοριακό τεστ, 78 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο αρχικός αριθμός μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ήταν 101! Ένας τέτοιος αριθμός εμφανίζεται σε μία συνηθισμένη ημέρα της εβδομάδας (κατά τύχη είναι ο μ.ο. της εβδομάδας μετά το Πάσχα 77,1) στο σύνολο της Περιφέρειας, γεγονός που αποδεικνύει ότι για κάθε ένα κρούσμα με συμπτώματα, αντιστοιχεί τουλάχιστον ένας ασυμπτωματικός ασθενής!

Ειδικά τα παιδιά σε πολύ μεγάλο ποσοστό ή δεν έχουν καθόλου συμπτώματα ή παρουσιάζουν ελαφρύ πυρετό που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν τον αξιολογούσαμε καθόλου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού.

«Πρωταθλήτρια» η Φθιώτιδα στην Πρωτοβάθμια

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Στερεάς Ελλάδας, τα περισσότερα κρούσματα στο σύνολο συγκεντρώνει η Εύβοια, με τη Φθιώτιδα όμως να είναι η «πρωταθλήτρια» στην Πρωτοβάθμια!

Αναλυτικά τα επιβεβαιωμένα περιστατικά covid ανά Π.Ε.:

Φθιώτιδα (19)

Πρωτοβάθμια: 13

Δευτεροβάθμια: 05

Εκπαιδευτικοί: 01

Βοιωτία (17)

Πρωτοβάθμια: 07

Δευτεροβάθμια: 08

Εκπαιδευτικοί: 02

Εύβοια (28)

Πρωτοβάθμια: 09

Δευτεροβάθμια: 16

Εκπαιδευτικοί: 03

Ευρυτανία (04)

Πρωτοβάθμια: 03

Δευτεροβάθμια: -

Εκπαιδευτικοί: 01

Φωκίδα (10):

Πρωτοβάθμια: 07

Δευτεροβάθμια: 03

Εκπαιδευτικοί: -