Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο οδικό έργο στη Φωκίδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 22:52 Νέο οδικό έργο στη Φωκίδα

Προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ…

Ένα ακόμη οδικό έργο στα όρια της Π.Ε. Φωκίδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 3.200.000 €.

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η βελτίωση τμημάτων της Ν.Ε.Ο. Ιτέας - Αντιρρίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει έντονη ρηγμάτωση και φθορά του οδοστρώματος  σε ορισμένα  τμήματά της. Επιβάλλεται η αποκατάσταση τους, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Εθνικής οδού.

Για το σκοπό αυτό θα γίνουν χωματουργικές εργασίες και ασφαλτοστρώσεις στις ακόλουθες χιλιομετρικές θέσεις, με αρχή μέτρησης τον κυκλικό κόμβο εισόδου της Άμφισσας:

1.     Στην Χ.Θ. 1+110 (πριν τον Άγιο Κωνσταντίνο) για μήκος 600μ. περίπου σε όλο το πλάτος της οδού.

2.     Στην Χ.Θ. 2+300 (πριν από Σερνικάκι) για μήκος 1.100μ. περίπου σε όλο το πλάτος της οδού.

3.     Στην Χ.Θ. 19+500 (Μεγάλη ευθεία πριν από Μύδια Γαλαξιδίου) για μήκος 2.100μ. περίπου σε όλο το πλάτος της οδού.

4.     Στην Χ.Θ. 31+400 (Περιοχή Στροφή Αϊ Βασίλη μετά το Γαλαξίδι) για μήκος 700μ. περίπου σε όλο το πλάτος της οδού.

5.     Στην Χ.Θ. 36+600 (Περιοχή μετά τα τούνελ προς Άγ. Πάντες) για μήκος 2.200μ. περίπου και σε όλο το πλάτος της οδού.

6.     Στην Χ.Θ. 40+500 (Περιοχή μετά από κόμβο Άγ. Πάντων) για μήκος 200μ. περίπου και σε όλο το πλάτος της οδού.

7.     Στην Χ.Θ. 43+900 (Περιοχή πριν από 1η είσοδο/έξοδο Πανόρμου) για μήκος 500μ. περίπου σε όλο το πλάτος της οδού.

8.     Στην Χ.Θ. 45+800 (Περιοχή μετά την 2η είσοδο/έξοδο Πανόρμου) για μήκος 1.200μ. περίπου σε όλος το πλάτος της οδού.

9.     Στην Χ.Θ. 53+800 (Περιοχή Ψαρομύτας) για μήκος 800μ. περίπου σε όλος το πλάτος της οδού.

10.  Σε λοιπές χιλιομετρικές θέσεις επί της Ν.Ε.Ο Ιτέας-Ναυπάκτου και της οδού Άμφισσας-Δελφών που θα υποδειχθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες.

Προβλέπεται επίσης η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, προειδοποιητικών και πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης, πλαστικών οριοδεικτών και ανακλαστήρων οδοστρώματος σε διάφορες θέσεις του Επαρχιακού και Εθνικού Δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανακοινώσαμε στα τέλη Απριλίου, ότι ξεκινούν οδικά έργα προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ στη Φωκίδα. Επανερχόμαστε σήμερα με ακόμη ένα οδικό έργο, προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ.

»Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Θα πετύχουμε το στόχο μας και ταυτόχρονα θα αυξήσουμε την προσβασιμότητα σε κάθε γωνιά της Φωκίδας, εξαντλώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Ό,τι υποσχεθήκαμε προεκλογικά, κάθε χρόνο που περνάει γίνεται πράξη. Όλο πιο ψηλά, όλο πιο ασφαλές το οδικό μας δίκτυο, γιατί σας θέλουμε όλους στα σπίτια σας».