Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ήλθον, είδον και απήλθον…στα κλεφτά»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021 10:11 «Ήλθον, είδον και απήλθον…στα κλεφτά»

Σκληρή δήλωση Σαρακιώτη για την επίσκεψη Κεραμέως στη Φθιώτιδα…

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης για την επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως σε σχολικές μονάδες της Φθιώτιδας.

Στη δήλωση του ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα αναφέρει:

«Ήλθον είδον και απήλθον στα κλεφτά η Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων στη Φθιώτιδα. Η κα Κεραμέως, προέβη σε μία αμιγώς επικοινωνιακή και προσχηματική επίσκεψη σε σχολικές μονάδες και υπηρεσίες της εκπαίδευσης της περιοχής, κατά την πάγια τακτική των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι είδαμε τι έκανε η Υπουργός, κατά την επίσκεψη της στη Λαμία, αλλά και το τι δεν έκανε. Τι δεν έκανε λοιπόν;

Δεν άκουσε κατά την πάγια τακτική της και δεν προγραμμάτισε μελλοντική συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Λαμίας, για το θέμα της μετατροπής του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας σε “πειραματικές” σχολικές μονάδες, ενέργεια για την οποία και πραγματοποιήθηκε σχετική παρέμβαση στη Βουλή, ανακοινώνοντας μάλιστα και την ίδρυση όμοιου Δημοτικού, με τη μετατροπή του 16ου. Τα “καλοδουλεμένα σχέδια” της “άριστης” Υπουργού φαίνεται ναυάγησαν.

Δεν άκουσε τις ενστάσεις των εκπροσώπων των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της περιοχής για τις αδικίες στο σύστημα μετεγγραφών μεταξύ των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, που νομοθέτησε η Ν.Δ, γεγονός το οποίο πλήττει καίρια και αποδυναμώνει τα Περιφερειακά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τα Τμήματα που εδρεύουν στη Λαμία.

Όπως άλλωστε δεν είχε ακούσει την τοπική κοινωνία, προβαίνοντας στην κατάργηση του Τμήματος της Λογοθεραπείας στη Λαμία, αλλά και του  Ακαδημαϊκού Συμβουλίου Εκπαίδευσης και Έρευνας που θα μελετούσε τις προϋποθέσεις ίδρυσης Α.Ε.Ι. και Ερευνητικών Κέντρων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος δεν άκουσε τόσο η ίδια, όσο και ολόκληρη η Κυβέρνηση της Ν.Δ. τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των χιλιάδων μαθητών και των γονέων τους που δίνουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις και θα μείνουν εκτός της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εξαιτίας του νόμου της κας Κεραμέως και τη θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.»