Φθιώτιδα: Νέες «καμπάνες» για φωτιά στην ύπαιθρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021 12:58 Φθιώτιδα: Νέες «καμπάνες» για φωτιά στην ύπαιθρο

Βεβαιώθηκαν άλλα τέσσερα διοικητικά πρόστιμα…

Έτρεχαν πάλι οι πυροσβέστες στη Φθιώτιδα, για φωτιές στην ύπαιθρο που είχαν ανάψει συμπολίτες μας αγνοώντας ή αδιαφορώντας τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν για την απαγόρευση καύσης κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Σε τέσσερες  (4) περιπτώσεις επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

Ειδικότερα,

Το ένα  Διοικητικό πρόστιμο επιβλήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής  09-05-2021  ύψους 200 ευρώ  για καύση ξερών χόρτων  εντός οικοπεδικού χώρου, σε κάτοικο  που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα. Το περιστατικό έγινε στην κοινότητα  Καστρί του Δήμου Μακρακωμης με αποτέλεσμα  να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.  Στο συμβάν έφθασε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία με δύο (2) οχήματα και τέσσερις (4) άνδρες.

Το άλλο Διοικητικό πρόστιμο ύψους επίσης 200 ευρώ επεβλήθη την Τρίτη 11-05-2021 στην Κοινότητα Άνω Καλλιθέας  του Δήμου Μακρακώμης πάλι για καύση ξερών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, όπου επενέβη η πυροσβεστική υπηρεσία με δύο (2) οχήματα και τέσσερις άνδρες.

Επίσης Διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ επεβλήθη την Δευτέρα 10-05-2021 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Στυλίδας του Δήμου Στυλίδας πάλι για καύση ξερών κλαδιών εντός ελαιοπερίβολου  όπου χρειάστηκε πάλι η επέμβαση ενός  (1) οχήματος  με δύο πυροσβέστες.

Τέλος, άλλο ένα Διοικητικό πρόστιμο ύψους επίσης 200 ευρώ επεβλήθη την Πέμπτη 13-05-2021 στην Κοινότητα Μαλεσίνας  του Δήμου Λοκρών , όταν κάτοικος της περιοχής άναψε φωτιά για την καύση ξερών κλαδιών εντός ελαιοπερίβολου , με την πυροσβεστική να επεμβαίνει με δύο (2) οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Από ενάρξεως της Αντιπυρικής περιόδου οι Υπηρεσίες της ΔΙ. Π. Υ. Ν. Φθιώτιδος έχουν επιβάλλει οκτώ (8) Διοικητικά πρόστιμα μέχρι τώρα.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας, Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης υπενθυμίζει και πάλι ότι από 1η Μαΐου 2021 εφαρμόζονται αυστηρά τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 και επιβάλλονται  τα προβλεπόμενα Διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες που δεν συμμορφώνονται με την Νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.

«Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της ΔΙ. Π.Υ.Ν Φθιώτιδας βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και  καθημερινά  γίνονται έλεγχοι από τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια  επιβάλλοντας Διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες» προειδοποιεί ο κ. Μωράτης .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση