Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Λαμιέων: Νέα θετικά τεστ στις δειγματοληψίες - Επιβεβαίωση self test

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 08:28 Δήμος Λαμιέων: Νέα θετικά τεστ στις δειγματοληψίες - Επιβεβαίωση self test

Προγραμματισμένες δράσεις με rapid tests Σάββατο και Κυριακή…

Σε πέντε διαφορετικά σημεία του Δήμου Λαμιέων βρέθηκαν σήμερα οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ και η Ομάδα Covid του Δήμου.

Ειδικότερα, από τον ΕΟΔΥ έγιναν δειγματοληψίες στο Σταυρό και στην οδό Φιλίας, ενώ ο Δήμος φρόντισε για τα παιδιά των Ρομά σε Καμηλόβρυση και Ανθήλη, καθώς και για την καθιερωμένη εξέταση στο Αμαξοστάσιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Αναλυτικά στη Λαϊκή Αγορά Σταυρού έγιναν 107 δειγματοληψίες και βρέθηκαν τρία (3) θετικά (ποσοστό θετικότητας 2,80%).

Το ένα αντιστοιχεί σε μαθητή εννέα (9) ετών που επιβεβαίωσε θετικό self test και τα άλλα δύο (2) σε οικογένεια με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα χωρίς συμπτώματα

Στην οδό Φιλίας έγιναν 489 τεστ και βρέθηκαν οκτώ (8) θετικά (ποσοστό 1,64%).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ένα (1) σχετίζεται με επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, δύο οικογένειες από δύο άτομα εκ των οποίων η μία έχει μαθητή που επιβεβαίωσε θετικό self test, ένας (1) υπάλληλος σε δήμο της Φθιώτιδας με συμπτώματα και τέλος δύο (2) περιστατικά χωρίς συμπτώματα και χωρίς επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Γενική εκτίμηση ότι προσήρθαν πολλοί μαθητές με θετικό self test (γύρω στα 30) από τα οποία όμως επιβεβαιώθηκε μόνο το ένα.

Επιπλέον από την Ομάδα Covid του Δήμου Λαμιέων έγιναν 18 δειγματοληψίες στο Δημοτικό Κατάστημα σε Παιδιά Ρομά από τον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, χωρίς να βρεθεί θετικό, καθώς και 31 δειγματοληψίες στο Δημοτικό Σχολείο Ανθήλης για παιδιά Ρομά χωρίς κανέναν επίσης θετικό.

Τέλος 77 δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Λαμιέων σε υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας - και όχι μόνο - και δε βρέθηκε κανέναν θετικό.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 722 τεστ και βρέθηκαν 11 θετικά, που μεταφράζεται σε ποσοστό θετικότητας 1,52%.

Την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το δήμο Λαμιέων, θα πραγματοποιήσει δωρεάν- δειγματοληψίες με rapid test στην πλατεία Ελευθερίας (10:00’ με 14:00’) και στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα (11:30’ με 14:00).

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαΐου θα γίνουν δύο δειγματοληψίες η πρώτη στην οδό Φιλίας (10:00' με 14;00') και η δεύτερη στην πλατεία Ελευθερίας (09:00’ με 13:00’) προκειμένου να εξυπηρετήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς που τυχόν θα βγουν θετικοί στο self -test της καινούριας εβδομάδας, αλλά και για τους υπόλοιπους πολίτες του Δήμου Λαμιέων.