Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νοσοκομείο Λαμίας: «Πιέζει» ο κορωνοϊός σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 10:25 Νοσοκομείο Λαμίας: «Πιέζει» ο κορωνοϊός σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Καθημερινές εισαγωγές, διασωληνώσεις και δυστυχώς θάνατοι σε αυτό το 3ο κύμα που ξεπέρασε σε διάρκεια τα δύο προηγούμενα…

Δυόμιση μήνες μετά την έναρξη του 3ου κύματος της πανδημίας και ο κορωνοϊός εξακολουθεί να πιέζει αφόρητα το σύστημα υγείας και τους ανθρώπους του, στη Φθιώτιδα αλλά και συνολικά στη Στερεά και τη χώρα.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν τα κρούσματα πήραν την… ανηφόρα και μέχρι σήμερα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - κυρίως - αλλά και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό, δοκιμάζουν τις αντοχές τους προκειμένου να περιθάλψουν δεκάδες περιστατικά.

Ανεξάρτητα αν έγινε άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ από 13/5, το φως στο τούνελ δείχνει να αργεί! Άλλωστε πως να πάρεις άδεια ή ρεπό για να ξεκουραστείς εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα;

Ειδικά για το Νοσοκομείο Λαμίας αλλά και για τα περισσότερα περιφερειακά Νοσοκομεία οι εισαγωγές διατηρούν την επιφυλακή στο κόκκινο.

Ενδεικτικά οι 35 ασθενείς στην Κλινική Covid χρειάζονται δύο ορόφους ανοιχτούς στο πέτρινο κτίριο, ενώ πολύ χειρότερα είναι τα πράγματα στη ΜΕΘ Κορωονοϊού όπου φτάσαμε πάλι στους 11 ασθενείς σε σύνολο 12 κλινών.

Τις τελευταίες πέντε ημέρες είχαμε ισάριθμες εισαγωγές ασθενών στην Εντατική, τριών γυναικών από Λαμία και δύο ανδρών από Ιτέα και Λιβαδειά αντίστοιχα, με ηλικίες από 58 έως 77 ετών. Μάλιστα η 58χρονη που εισήχθη στις 12/5 επέστρεψε για 2η φορά στη ΜΕΘ από την οποία είχε πάρει εξιτήριο στις 28 Απριλίου! Στην Εντατική νοσηλεύονται κι άλλα τρία περιστατικά από τον Απρίλιο δείγμα το πόσο δύσκολη είναι η μάχη εναντίον του κορωνοϊού.

Αυτό βέβαια ο Μάιος μας το θύμισε για τα καλά, καθώς στις πρώτες 14 ημέρες του, μετράμε 13 απώλειες στη Φθιώτιδα. Σε αυτές, δεν υπολογίζουμε 76χρονο από την περιοχή του Δομοκού, που αρχικά κατά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο, είχε βρεθεί με rapid test θετικός στον κορωνοϊό, ωστόσο το μοριακό απέδειξε ότι δε νοσούσε από covid και ήταν το σοβαρό νόσημα που αντιμετώπιζε το οποίο του έκοψε το νήμα της ζωής.

Τα πράγματα όμως δεν είναι δύσκολα μόνο στη Λαμία και τη Φθιώτιδα, ανάλογη πίεση καταγράφεται και στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου νοσηλεύονται 50 ασθενείς στην Κλινική και 12 στα 12 στη ΜΕΘ. Και στο νησί της Στερεάς καταγράφεται για το μήνα Μάιο διψήφιος αριθμός θανάτων, καθώς φτάνουν τους 10.