Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Θέμης Χειμάρας στη συνεδρίαση με την Αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργκέτε Βεστάγκερ για την ψηφιακή μετάβαση

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 10:51 Ο Θέμης Χειμάρας στη συνεδρίαση με την Αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργκέτε Βεστάγκερ για την ψηφιακή μετάβαση

«Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα ψηφιακής προόδου...».

Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Μαργκέτε Βεστάγκερ, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή αρμόδια για "Μία Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή" βρέθηκε στη Βουλή και στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών.

Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο "δικός μας" βουλευτής ΦΘιώτιδας Θέμης Χειμάρας ο οποίος, μετά τις πρόσφατες εσωτερικές αλλαγές συμμετοχής των Βουλευτών, στις Μόνιμες Επιτροπές του Κοινοβουλίου, φαίνεται να ενισχύει διαρκώς την παρουσία του στα έδρανα της Βουλής.



Ο Βουλευτής αφού καλωσόρισε την κα Βεστάγκερ από το βήμα της Βουλής, μίλησε για την πορεία της χώρας προς τη νέα ψηφιακή εποχή. Εστίασε στον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται ήδη στη χώρα μας και ο οποίος, αν και ξεκίνησε κάτω από δύσκολες υγειονομικές συνθήκες, έχει ήδη αρχίσει να επιφέρει σημαντικά και απτά αποτελέσματα.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο gov.gr όπου πλέον οι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση περίπου 1.200 υπηρεσιών και να γλιτώσουν από τη χρονοβόρα επίσκεψη στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, στο μεγαλόπνοο έργο της κατασκευής δικτύων 5G, καθώς και στον "υποδειγματικό", όπως τον χαρακτήρισε, τρόπο ψηφιακής οργάνωσης των εμβολιασμών.



Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως:

"Η Ελλάδα κάνει το μεγάλο βήμα ψηφιακής προόδου!

Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία στην ειδική συνεδρίαση με προσκεκλημένη την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΕΕ κα Μαργκρέιτε Βεστάγκερ, είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στην τεράστια προσπάθεια που συντελείται από την Κυβέρνηση για την ψηφιακή μετάβαση του κράτους.

Ακόμη και εν μέσω πανδημίας , προχωρήσαμε σε πρωτοποριακές μεταρρυθμίσεις όπως η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημοσίου Gov.gr και η ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τα δίκτυα 5G, αφήνοντας πίσω τη γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία στις ουρές των υπηρεσιών.

Επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην οικονομία, στην υγεία, στην εργασία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στην εκπαίδευση και στις επιχειρήσεις ανοίγοντας παράθυρο στο μέλλον.

Μαζί με τις δράσεις των 2,2 δις ευρώ που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης "Ελλάδα 2.0" για την ψηφιακή μετάβαση, η χώρα μας σηματοδοτεί μια ανανεωμένη, δυναμική και σταθερή ευρωπαϊκή πορεία.

Η Ελλάδα πρωτοστατεί στις εξελίξεις και είναι πανέτοιμη, μαζί με την Ευρώπη, για την ψηφιακή εποχή!"

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Θέμη Χειμάρα: