Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερίζει ο κορωνοϊός - «Έφυγαν» δυο ακόμη Λαμιώτες στη ΜΕΘ Covid

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 08:06 Θερίζει ο κορωνοϊός - «Έφυγαν» δυο ακόμη Λαμιώτες στη ΜΕΘ Covid

Μέρες Μαρτίου θυμίζει ο Μάιος με 15 θανάτους στη Φθιώτιδα τις πρώτες 15 ημέρες!

Μεγαλώνει συνεχώς ο θλιβερός κατάλογος με τα θύματα από κορωνοϊό στη Φθιώτιδα, καθώς τις τελευταίες ώρες δύο ακόμη συνάνθρωποί μας κατέληξαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ένας 70χρονος Λαμιώτης κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου (15/5) ακολούθησε ένας ακόμη 73χρονος επίσης από τη Λαμία. Και οι δύο είχαν διασωληνωθεί μέσα στον Απρίλιο με μία ημέρα διαφορά και μετά από 14 και 16 ημέρες αντίστοιχα αγωνιώδη μάχη με την επικίνδυνη νόσο, κατέληξαν.

Ο Μάιος μπορεί να μην είχε την ίδια ένταση με το Μάρτιο ή τον Απρίλιο από πλευράς κρουσμάτων, ωστόσο σε αυτές τις πρώτες 15 ημέρες μετράμε ήδη 15 θανάτους στη Φθιώτιδα! Έτσι φθάσαμε στους 114 θανάτους από την αρχή της πανδημίας με τους περισσότερους από αυτούς - 32 - να έχουν καταγραφεί τον μήνα Μάρτιο.

Γεγονός είναι ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα, καθώς στη ΜΕΘ δίνουν μάχη ακόμη 9 συμπολίτες μας, ενώ άλλοι 35 νοσηλεύονται στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο.

Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα για την πορεία της πανδημίας όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, με την ελπίδα να μεγαλώνει όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί.