Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Χαμόγελα από τα αποτελέσματα στη δειγματοληψία της οδού Φιλίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 08:00 Λαμία: Χαμόγελα από τα αποτελέσματα στη δειγματοληψία της οδού Φιλίας

Δυνατότητα εκτύπωσης του αποτελέσματος του rapid test μέσω της πλατφόρμας gov.gr. Την Κυριακή έκτακτη δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας…

Ευχάριστα ήταν τα νέα από τη δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, στην οδό Φιλίας το Σάββατο 15 Μαΐου.

Σε σύνολο 544 γρήγορων τεστ, εντοπίστηκαν μόνο τρία (3) θετικά (ποσοστό θετικότητας 0,55%), γεγονός που αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για μερικό έλεγχο της διασποράς του επικίνδυνου ιού.

Η όποια αισιοδοξία γεννάται, είναι και λόγω των αποτελεσμάτων της προηγούμενης ημέρας όπου σε 434 τεστ στις πλατείες Ελευθερίας και Γαλανέικων, δε βρέθηκε κανέναν θετικό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσα λίγα θετικά σε drive through testing στη Λαμία, έχουν να ανιχνευθούν από τις 17 Απριλίου (και τότε 3 σε 570 τεστ).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport και τα τρία θετικά αντιστοιχούν σε νεαρές γυναίκες. Στη μία περίπτωση ήταν μητέρα με την έφηβη κόρη της που μένουν στο Δήμο Καμένων Βούρλων. Στην άλλη περίπτωση πρόκειται για αλλοδαπή μητέρα που εξετάστηκε μαζί με την οικογένειά της (σύζυγο και παιδιά) και ήταν η μόνη που βγήκε θετική.

Όλοι τους είχαν ελαφριά συμπτώματα και δεν ανέφεραν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Στη δειγματοληψία παραβρέθηκε και ο υπεύθυνος γιατρός των ΚΟΜΥ Φθιώτιδας, Παύλος Μαμακής που επιβεβαίωσε τη σταδιακή βελτίωση της εικόνας διασποράς του ιού, που είχε προκύψει τις προηγούμενες ημέρες πιθανότατα από τις ενδοοικογενειακές επαφές στις γιορτές. Επιμένει ωστόσο στην απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης στο μέτρο που επιτρέπει το σταδιακό άνοιγμα μετακινήσεων και αγορών.

Επίσης όπως σημείωσε στο LamiaReport ο κ. Μαμακής, οι πολίτες που κάνουν τεστ στις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να τυπώνουν το αποτέλεσμα του τεστ μέσω του συνδέσμου gov.gr και την ενότητα «υπηρεσίες υγείας», μετά τις 8 το βράδυ, της ημέρας που υποβλήθηκαν, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν όπου είναι απαραίτητο.

(πατήστε ΕΔΩ - απαιτείται ταυτοποίηση μέσω των προσωπικών σας κωδικών και του μοναδικού αριθμού κοινωνικής ασφάλισης).

Ο δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν και την Κυριακή δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας 9:00’ το πρωί με 1:00’ το μεσημέρι. Μαζί με την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης καλούν, μαθητές και εκπαιδευτικούς να εξεταστούν αφού έχουν κάνει το ίδιο πρωί το selftest ώστε να ταυτοποιήσουν τυχόν θετικό αποτέλεσμα ή να ελέγξουν το αρνητικό αποτέλεσμα επί αμφιβολίας ή συμπτωμάτων ιογενούς λοίμωξης (πυρετός,δύσπνοια,βήχαςκλπ) ώστε τη Δευτέρα το πρωί τα σχολεία να λειτουργήσουν με απόλυτη ασφάλεια.

Στην έκτακτη δειγματοληψία της Κυριακής μπορεί να συμμετέχει και οποιοσδήποτε πολίτης θελήσει να ελεγχθεί για τον ιό αρκεί να φέρει μαζί του τον αριθμό ΑΜΚΑ και ένα νούμερο κινητού τηλεφώνου.