Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Νέα χρηματοδότηση 1 εκατ. για τους ΤΟΕΒ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 18:48 Σταϊκούρας: Νέα χρηματοδότηση 1 εκατ. για τους ΤΟΕΒ

Τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους Προέδρους των Τοπικών Οργανισμών Φθιώτιδας και στη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα…

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη με τους Προέδρους των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Φθιώτιδας, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστου Τριαντόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα.

Οι ΤΟΕΒ μετά τη θεομηνία του «Ιανού» και τις καταστροφικές συνέπειές του, έφτασαν σχεδόν στο σύνολό τους, να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους χρήστες των δικτύων τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, «κατά τη διάρκεια της συνεχούς επικοινωνίας με τους ΤΟΕΒ, αναδείχθηκε η ανάγκη ενδεχόμενης επιπλέον χρηματοδότησης, σε συνέχεια της ενίσχυσης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί από τον ίδιο στις 27.11.2020, στο πλαίσιο ενίσχυσης των πληγέντων ΤΟΕΒ ανά τη χώρα, καθώς, μεταξύ άλλων, ο χρόνος αποκατάστασής τους κρίνεται άμεσος, ενόψει της άρδευσης κατά την εαρινή περίοδο, που κατά τόπους έχει ξεκινήσει.

»Η Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας εκ νέου την έμπρακτη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα, δρομολογεί άμεσα νέα χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ».