Λαμία: Αρκετά τα θετικά στην έκτακτη δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 09:03 Λαμία: Αρκετά τα θετικά στην έκτακτη δειγματοληψία στην πλατεία Ελευθερίας

Πόσα είναι τα self test που επιβεβαιώθηκαν…

Πολύς ήταν ο κόσμος που έσπευσε το πρωί της Κυριακής (16/5) στην πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να κάνει rapid test στη δειγματοληψία των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ που έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Ήταν μια καλή τάξεως ευκαιρία ειδικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς που πρέπει να πάνε με αρνητικό τεστ στα σχολεία τους τη Δευτέρα, να επαληθεύσουν τυχόν θετικό self test ή να επανεξετάσουν σε περίπτωση αμφιβολιών το αρνητικό τους τεστ (πχ σε περίπτωση συμπτωμάτων).

Τελικά 334 άτομα έδωσαν δείγμα και το αποτέλεσμα ήταν έξι (6) θετικά (ποσοστό θετικότητας 1,80%).

Το συγκεκριμένο νούμερο ήρθε να μας ταρακουνήσει λίγο καθώς στις προηγούμενες 1.000 δειγματοληψίες είχαν βρεθεί μόλις 3 θετικά, με μόλις το ένα (1) να δηλώνει μόνιμη κατοικία στη Λαμία! Αν πίστεψε κάποιος λοιπόν ότι ξεμπερδέψαμε από τον ιό, είναι γελασμένος!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τα έξι νέα περιστατικά, τα δύο είναι στην ίδια οικογένεια χωρίς συμπτώματα ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Από τα άλλα τέσσερα τα δύο είχαν προσέλθει με θετικό self test και γενικά είχαν ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψαν οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ, προσήλθαν πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί για να δώσουν δείγμα χωρίς απαραίτητα να έχουν κάνει το self test. Δεν έλειψαν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που κατά δήλωσή τους είχαν θετικό ατομικό τεστ το οποίο τελικά διαψεύστηκε. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση του κόσμου που η δειγματοληψία παρατάθηκε έως τις 2 το μεσημέρι.

Να σημειώσουμε επίσης ότι εξετάστηκαν και τα παιδιά ρομα της Καμηλόβρυσης που πηγαίνουν στο σχολείο και βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Θυμίζουμε τέλος τη δυνατότητα που παρέχεται πλέον σε όσους ελέγχονται για κορωνοϊό από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ, μέσω του gov.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο Υπηρεσίες -> Βεβαίωση εμβολιασμού, βεβαιώσεις διαγνωστικού ελέγχου, ραντεβού για εμβολιασμό, μπορείτε να τυπώσετε το αποτέλεσμα του τεστ που κάνατε την ίδια ημέρα μετά τις 8 το βράδυ. Πατήστε ΕΔΩ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση