Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος στη Χαλκίδα από το θάνατο του 50χρονου τραυματιοφορέα από κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 09:06 Θρήνος στη Χαλκίδα από το θάνατο του 50χρονου τραυματιοφορέα από κορωνοϊό

Δεν είχε προλάβει να κάνει αντισώματα από την 1η δόση του εμβολίου…

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό ο τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Χαλκίδας Βασίλης Μαθιουδάκης.

Ο 50χρονος είχε νοσήσει στα μέσα Απριλίου και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στις 28 του ίδιου μήνα καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε και το πιο τραγικό είναι ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, αλλά΄ όπως αποδείχτηκε δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ για τον 27ο θάνατο υγειονομικού από κορωνοϊό:

«Δυστυχώς θρηνούμε από χθες το χαμό του 27ου υγειονομικού από κορωνοϊό. Κατέληξε 50χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Χαλκίδας μετά από σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργάζεται. Εκεί στη ΜΕΘ που έχασε τη ζωή του μετέφερε δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς και τους έδινε κουράγιο ότι θα τα καταφέρουν να νικήσουν. Δυστυχώς ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Μόλις πριν λίγες ημέρες εμβολιάσθηκε τη πρώτη δόση και δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα», εξηγεί λέγοντας πως πρόκειται για ήρωα που έπεσε στο καθήκον.

Νόσησε από κορωνοϊό μαζί με άλλους 6 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Χαλκίδας μεταξύ αυτών και ο αδελφός του που είναι επίσης τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο αδελφός του και οι άλλοι συνάδελφοι ξεπέρασαν τη νόσο. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Εισήχθη 15 Απριλίου στη κλινική κορωνοϊό με συμπτώματα του νοσοκομείου Χαλκίδας στο οποίο εργαζόνταν. Στις 28 Απρίλη επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε. Δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας. Ήταν όλα κατειλημμένα. Τελικά την ίδια ημέρα άδειασε ένα και μεταφέρθηκε».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους. Για εμάς αθάνατος και ήρωας πολέμου όπως και οι υπόλοιποι 26 συνάδελφοί μας, σε αντίθεση με την Πολιτεία που ακόμη να χαρακτηρίσει το θάνατο των θανόντων συναδέλφων από κορωνοϊό εργατικό ατύχημα. Οι οικογένειες των θανόντων συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον βρίσκονται σε απόγνωση».

Πρέπει να αναφέρουμε ότι στο Νοσοκομείο Χαλκίδα, την Παρασκευή (14/5) είχαμε άλλους δύο θανάτους μεταξύ αυτών και ενός 44χρονου άνδρα από τη Χαλκίδα. Μόνο το μήνα Μάιο οι θάνατοι στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας έφτασαν τους 13!