Φθιώτιδα: Μουσική και ωράριο έφεραν σύλληψη και πρόστιμα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 10:11 Φθιώτιδα: Μουσική και ωράριο έφεραν σύλληψη και πρόστιμα

«Καμπάνες» το Σαββατοκύριακο για μη τήρηση των μέτρων…

Το ότι τελούμε υπό "μερική κανονικότητα", κάποιοι επαγγελματίες φαίνεται ότι το παρέβλεψαν, με αποτέλεσμα το Σάββατο (15/5), οι παραβάσεις όπως και τα πρόστιμα να σημειώσουν άνοδο, ενώ δεν έλειψαν και οι συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα με το γενικό ενημερωτικό της ΕΛΑΣ, σε 56.736 ελέγχους βεβαιώθηκαν 276 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις.

Η μία από αυτές στη Λαμία σε ιδιοκτήτη ταβέρνας που λειτουργούσε το κατάστημά του μετά μουσικής, κάτι που προς το παρόν απαγορεύεται. Επιπλέον του βεβαιώθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Στη Φθιώτιδα επίσης και συγκεκριμένα σε περιοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων, είχαμε ένα ακόμη πρόστιμο των 1.000 ευρώ για αναπαραγωγή μουσικής.

Πρόστιμα όμως είχαμε και στην Ιτέα Φωκίδας σε δύο καφετέριες για υπέρβαση ωραρίου. Το πρόστιμο που τους βεβαιώθηκε ήταν από 3.000 ευρώ.

Και στην υπόλοιπη Ελλάδα όμως δεν έλειψαν οι «καμπάνες» σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος,  για μη τήρηση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ, για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 1.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου, για αναπαραγωγή μουσικής,

- 300 ευρώ πρόστιμο για υπεράριθμους πελάτες σε ταξί,

- από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε 4 επιχειρήσεις εστίασης, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για παραμονή πελατών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για παραμονή πελατών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 πελάτες,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ, με επιβολή 15ήμερη αναστολή λειτουργίας, για παραμονή πελατών σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 2 πελάτες.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- σύλληψη 2 ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 5.000 ευρώ πρόστιμο στην κάθε επιχείρηση, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων,

- από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για αναπαραγωγή μουσικής.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη προσωρινά υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση επιβληθείσας αναστολής λειτουργίας.

Στην Κρήτη,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ για λειτουργία χωρίς να διαθέτουν ανοιχτό χώρο και για αναπαραγωγή μουσικής,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ μπαρ για λειτουργία χωρίς να διαθέτουν ανοιχτό χώρο και για αναπαραγωγή μουσικής,

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ποδοσφαιρικό σύλλογο για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου διεξαγωγής αγώνων,

- 3.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπεράριθμους πελάτες,

- 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Ήπειρο, 3.000 ευρώ πρόστιμο και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε μεζεδοπωλείο για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 7.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση ωραρίου, παραμονή πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και αναπαραγωγή μουσικής.

Στη Θεσσαλονίκη, από 2.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για αναπαραγωγή μουσικής.

Στην Πελοπόννησο, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο, για αναπαραγωγή μουσικής.

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι αυτό το Σάββατο στη Στερεά Ελλάδα δε σημειώθηκε ούτε μία παράβαση για περιορισμό μετακίνησης, ενώ αντίθετα είχαμε τις περισσότερες παραβάσεις (32 από τις 157) για μη χρήση μάσκας!

Προσαρμοσμένη αναζήτηση