Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΕΔ Στερεάς: Ζητεί πόρους για τα αδέσποτα και προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 12:52 ΠΕΔ Στερεάς: Ζητεί πόρους για τα αδέσποτα και προσλήψεις

Συζήτηση επί του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ». Αίτημα παράτασης στο «Αντώνης Τρίτσης» - Νέα σεμινάρια για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ», απασχόλησε κατά κύριο λόγο την 7η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., που έγινε την περασμένη εβδομάδα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στη συνεδρίαση λόγω της σημαντικότητας του θέματος κλήθηκαν και συμμετείχαν, όλοι  οι Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας.

Επισημαίνοντας τα βασικότερα σημεία ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης ανέφερε τα εξής: «Πριν την εφαρμογή του νόμου θα πρέπει να διατεθούν οι κατάλληλοι πόροι για να είμαστε σε θέση να επιτελέσουμε επαρκώς το έργο μας. Πρέπει να μας επιτραπεί η πρόσληψη μόνιμων κτηνιάτρων για τη στελέχωση των Υπηρεσιών μας, των κυνοκομείων, για την εξέταση των ζώων, για τη στείρωση κλπ. Να μας επιτραπεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα αναλάβει την διεξαγωγή ελέγχων για την τήρηση των προβλέψεων του νομοσχεδίου για τα δεσποζόμενα ζώα. Να προβλέπεται συγκεκριμένη χρηματοδότηση για την προμήθεια του κατάλληλου εξοπλισμού και εργαλείων, ενώ παράλληλα να ενθαρρύνεται η σύναψη διαδημοτικών συνεργασιών, με στόχο τη διαμόρφωση και τη λειτουργία χώρων που θα διασφαλίζουν την άρτια φιλοξενία των αδέσποτων. Βασικό στοίχημα στη συνολική λύση του προβλήματος είναι η αποτροπή δημιουργίας νέων αδέσποτων κι αυτό μπορεί να γίνει αν όλα τα δεσποζόμενα έχουν τσιπ, καταγραφούν πλήρως και ελέγχονται τακτικά. Δεν είναι εύκολη η εξίσωση, αλλά με τη βοηθειών φιλόζωων και των φιλοζωικών οργανώσεων είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Παράλληλα, αντίστοιχη νομοθετική πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί και για τα ανεπιτήρητα βοοειδή και αιγοπρόβατα, που δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα στους ορεινούς κυρίως Δήμους».

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης επίσης αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την παράταση της προθεσμίας υποβολών προτάσεων στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για έναν μήνα.

Επίσης αποφασίστηκε η διοργάνωση νέας σειράς σεμιναρίων για τους υπαλλήλους επί του νέου νόμου δημοσίων συμβάσεων καθώς ο αριθμός των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων ξεπέρασε τους 350.