Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στέγαστρο στο γήπεδο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Μαΐου 2021 08:42 Ξεκίνησαν οι εργασίες για το στέγαστρο στο γήπεδο της πόλης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Θύμιος Καραΐσκος: «Η στήριξη στην ομάδα της καρδιάς μας είναι συνεχής και έμπρακτη…».

Στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/5) ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες για το έργο «Επέκταση Στεγάστρου ΔΑΚ Λαμίας».

Το Δήμαρχο συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ποντίκας.

Οι εργασίες για το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησαν με το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας της Λαμίας και αφορούν στην κατασκευή επέκτασης του μεταλλικού στεγάστρου, σε μέρος των κερκίδων του Σταδίου «Αθ. Διάκος».

Ο Θύμιος Καραΐσκος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«…Η στήριξη στην ομάδα της καρδιάς μας είναι συνεχής και έμπρακτη.

Με το πέρας των αγωνιστικών της υποχρεώσεων, σε συνεννόηση με τη διοίκησή της, ξεκινήσαμε τις εργασίες κατασκευής του στεγάστρου στο στάδιο της πόλης, ένα έργο αναγκαίο για τον αθλητισμό της πόλης μας και για να απολαμβάνουμε τους αγώνες της αγαπημένης μας ομάδας, με ασφάλεια και άνεση.

Δεν χάσαμε ούτε λεπτό. Προγραμματίστηκαν οι εργασίες άμεσα, ώστε με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, το έργο να είναι έτοιμο προς χρήση.

Έτσι θα μπορούμε να είμαστε πάντα δίπλα στην ομάδα μας, θα μπορούμε να τη βλέπουμε να αγωνίζεται και να μας κάνει περήφανους, σε ένα στάδιο σύγχρονο, εφάμιλλο της αξίας και της ιστορίας της, ένα στάδιο-καύχημα της Λαμίας…».

«Ο Δήμαρχος κάνει πραγματικότητα αυτά που υπόσχεται....», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου που ευχαρίστησε από την καρδιά του για το γεγονός ότι προχωράει ένα τόσο σημαντικό έργο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις των κκ Καραΐσκου και Παπαϊωάννου:

Το έργο κατασκευάζεται για να επικαλύψει μέρος των κερκίδων του Σταδίου «Αθ. Διάκος» της Λαμίας, με σκοπό την προστασία των φιλάθλων   από  τις καιρικές συνθήκες (βροχή, ήλιο κλπ) και αφορά σε δύο τμήματα: α) βόρεια του υφιστάμενου στεγάστρου σε τμήμα μήκους 36,50 περίπου μέτρων και πλάτους 16,40 μέτρων και β) νότια τμήμα μήκους 5,90 περίπου μέτρων και πλάτους 16,40 μέτρων (Σχήμα 1).

Προβλέπεται η διάνοιξη νέας εισόδου και ράμπας για την πρόσβαση μηχανημάτων και οχημάτων παραπλεύρως του κολυμβητηρίου.  Η κατασκευή του στεγάστρου θα γίνει με την ιδία μορφή και υλικά με το υφιστάμενο στέγαστρο (από μεταλλικό φορέα με επιστέγαση πάνελ πολυουρεθάνης). Προβλέπεται επίσης η εγκατάσταση αντικεραυνικής προστασίας του στεγάστρου.

Είναι προϋπολογισμού 619.000 ευρώ, μελετήθηκε τον Φεβρουάριο του έτους 2019 και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ την 15η Απριλίου 2020.

Για την κατασκευή του, απαιτείται χρονικό διάστημα περίπου ενενήντα (90) ημερών.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση